Fotograf donerar handpenning från homofober till hbtq-organisation

Efter beslutet att USA tillåter homoäktenskap i hela USA visade fotografen Clinton Brentwood öppet sitt stöd för hbtq-rättigheter, inom kort fick han ett meddelande från en av sina kunder:

Kräver sin handpenning tillbaka
”Min fästman och jag stödjer traditionella giftermål mellan män och kvinnor, vi vill inte att våra pengar ska användas på ett sätt som stödjer motsatsen. Jag skulle vilja veta hur jag får tillbaka vår handpenning från dig.”

Brentwood svarade det missnöjda paret på följande sätt:

Svaret har gjort succé
”Jag skulle vilja säga att jag är besviken, men samtidigt vill jag inte heller arbeta med er. Inte för att ni har en annan åsikt än mig, utan för att ni resonerar på följande vis: Jag gillar inte broccoli, därför kräver jag att ingen annan i världen ska få äta broccoli. På mitt företag ser vi kärlek i alla former.”

Brentwood skriver sedan att de tyvärr inte kan få tillbaka sin handpenning eftersom det står klart och tydligt i avtalet att handpenningen inte kan återbetalas. Däremot ska de inte oroa sig, han kommer inte att behålla pengarna själv.

”Jag har beslutat att donera era 1 500 dollar till GLAAD, en grupp som stödjer hbtq-rättigheter. Låt mig gratulera er för er donation till detta ädla ändamål.”

Enligt uppgifter strömmar nu beställningarna in till Brentwoods företag, inte minst från gay-par.