Nu finns QX på Mount Everest!


Varför klättrar du upp för Mount Everest?

– Förra året blev jag sugen på att klättra, så det här är andra gången jag ger mig på berget, i år nådde jag 6 700 meters höjd.

– Jag blev helt enkelt kär i tanken på att utmana mig själv och samtidigt öka medvetenheten för det jag känner starkt för. Jag skulle inte kunna sova om nätterna om jag visste att jag kunde förändra något, men inte tog chansen. Så när det gäller Pride-flaggan vill jag att den ska vara synlig på Everest, för att påminna folk om kampen som fortfarande måste utkämpas.

Du hade med dig en QX-flagga också, vad gjorde du med den?
– Jag hängde upp den på Sir Edmund Hillary Bridge, jag var tvungen, för att ge QX lycka under året, det är en buddistisk tradition. Men även för tacksamhet, om det inte vore för QX så hade jag aldrig träffat min kärlek på Gaygalan för tre år sen. Den dagen förändrade mitt liv.

Hur är bergs-mans-livet på toppen?
– Det är vansinnigt kallt och omöjligt att sova, så kallt att jag får istappar i mitt skägg under nätterna. Jag har tänkt flera gånger: Det här går inte, men tanken på att sätta ut en Pride-flagga på världens topp har gett mig en extra push. Nästa år ska jag ge mig på 8 800 meters höjd.

Nedanför finns fler bilder från expeditionen: