USA

Den kritiserade regeln säger att män som har sex med män, inte ska ha haft samlag på minst ett år för att kunna donera blod. Franzone började sin protest redan i december förra året. Han hoppas att han genom att spela enligt USAs regler ska kunna visa att lagen både är ohållbar och diskriminerande.
– När vår krets blir attackerad vill vi hjälpa till, men vi får inte det just eftersom att vi är homosexuella. Diskriminering mot hbtq-personer finns kvar i ålderdomliga lagar och policys.

Frågan har fått stor uppmärksamhet efter skjutningen i Orlando förra söndagen. Många homosexuella män har velat donera blod för att hjälpa de 53 skadade offren, men har blivit nekade. Enligt FDA (U.S Food and Drug Administration) är policyn till för att förebygga personer med högre risk för HIV-viruset från att infektera blodbanken. Ett flertal hbtq-organisationer och HIV-experter menar dock att reglerna saknar vetenskapligt stöd. Istället vill de att vem som får donera blod och när, ska beslutas genom en individuell riskbedömning.