Republikanernas är i fullgång med sitt konvent i Cleveland, samtidigt som LCR i tisdags publicerade en helsidesannons i USA Today där de protesterar mot sitt eget parti för vad de kallar ”det mest anti-hbtq partiprogrammet på 162 år”.

Annonsen är ett resultat av pengar som donerats efter en kampanj startad av gayrepublikanerna för att kunna markera mot partiets ställning i hbtq-frågan.
– Kampanjen slog rekord i insamlade donationer och varenda cent har gått till annonsen, säger Angelo i ett pressmeddelande.

”Förlorare! Idioter! Sorgligt!” lyder inledningen av annonsen som sedan går vidare med att förklara att det inte är tweets om Donald Trump, utan vad vettiga republikaner tänker om anti-hbtq delarna i partiprogrammet.

– Jag hoppas att den här annonsen kommer att bli ett ”wake-up call” för det oförsonliga och föråldrade rösterna från den Republikanska partiplattformen, och få dem att förstå att regnbågsfamiljer är en del av Amerika. Hbtq-republikaner har en viktig roll för att partiet ska växa, säger Angelo.

The Daily Beast har tidigare rapporterat om anti-hbtq åsikter som uttryckts från den republikanska partiplattformen. Vissa medlemmar har bland annat jämfört hbtq-rörelsen med förintelsen. En annan har påstått att homosexualitet är dödligare än rökning.

Annonsen från gayrepublikanerna