Patrik har varit på den nya nattklubben i Stockholm ett flertal gånger förut med roliga kvällar i bagaget. Det var därför han föreslog att de skulle gå dit på deras andra dejt.
– Vi var väldigt peppade och såg fram emot kvällen. Min dejt Matthias är från Tyskland och jag ville visa honom den här klubben. När jag har varit där tidigare så har det varigt hbtq-vänligt, säger Patrik.

De två stod och dansade när de drogs med i stämningen och började hångla.
– Min vän Caroline såg att det var ett gäng killar vid baren som började skratta, håna och filma oss med en mobilkamera. Jag var inne i min egna bubbla och blev jättechockad när jag såg mig omkring och märkte att det var en massa folk runt om oss som stod och tittade, det kändes väldigt hotfull.

Vännen Caroline blev mycket upprörd över det som hände och sa till en av vakterna. Vakten gick då fram till en av killarna som filmat för att sen sätta fart mot Patrik och Matthias på dansgolvet.
– Han kom fram till oss och sa ”det här inte är någon jävla porrfilm, ni måste tagga ner och sluta, annars måste ni gå härifrån”.

Patrik reagerade starkt och sa att vaktens kommentar var oacceptabel och att han tänkte anmäla honom.
– Vakten menade att han gjorde det för att skydda oss mot andra besökare. Men jag tror aldrig att han skulle ha sagt så till ett heterosexuellt par. Det är en chock att det här händer så nära Pride som handlar om att man ska fira kärleken framför alla. Jag ska kunna hångla med vem fan jag vill när jag vill, säger Patrik.

Amelie Dahlbäck är klubbchef på Celezte, och när QX når henne har hon precis fått reda på händelsen.
– Det är skittråkigt att det här har hänt. Vi lever i ett fult samhälle och jag blir så ledsen för att folk blir utsatta för diskriminering på ett ställe som vi önskar ska vara en trygg plats, säger Amelie.

Celezte har i år satsat stort på Pride med ett ambitiöst program i dagarna fyra, något som Amelie menar är mer aktuellt än någonsin efter händelsen.
-Det är jättetråkigt att det här händer precis innan Pride, men det visar också att Pride behövs för att vara en kraft emot sådana här vidriga kommentarer och strukturer som tyvärr finns i vårt samhälle.

Klubbcheferna på Celezte kommer med tanke på händelsen ha ett möte med vakterna.
– Vi står inte alls för det här utan vi har noll tolerans mot all diskriminering. Vi har från början haft en bra dialog med vakterna men uppenbarligen har något gått fel längst vägen. Just nu håller jag på att samla ihop alla vakter så att vi kan sätta oss ner och gå igenom det som hänt, säger Amelie.