Sainsburys kyssbombas

QX rapporterade tidigare i veckan om paret Thomas och Josh som blev varnade av en säkerhetsvakt på matjätten Sainsburys i England, efter de hållit hand inne i butiken. Efter tillsägelsen tog Thomas till Twitter och gav affären en cyber-örfil. En kundtjänstmedarbetare erbjöd då paret ett presentkort på 10 pund som kompensation.

Idag slår hbtq-communityt tillbaka för att markera mot homofobin med en ”kyss-attack”. Bakom initiativet ligger journalisten Michael Segalov.
– Vi vet alla hur svårt det kan vara att samla mod till att gå på gatan och kyssa personen man älskar. Alltför ofta utsätts vi för trakasserier och diskriminering. Det här handlar inte bara om en säkerhetsvakt i en affär. Det handlar om att stå upp mot homofobi och diskriminering i alla dess former. Snälla kom klockan 18.30, annars blir jag själv där hånglandes med en aubergine i frukt och grönt avdelningen, skriver Segalov inför eventet.

Det här är inte första gången som den engelska kedjan kommer att kyss-bombas. I 2014 arrangerade samma journalist ett likadant initiativ efter ett flatpar hade blivit tillsagda att sluta kyssas av personalen med hänvisning till att det fanns barn i affären.