Som många andra tjugofemåringar har Mathias funderat mycket kring vad han vill med sitt liv och kommit fram till en sak.
– Jag har gått genom livet och tänkt på vad jag vill bli och vad jag ska plugga. Jag har testat lite olika saker och det jag har kommit fram till är att jag vill bli förälder. Det är mitt mål, sen har jag fastnat i hur svårt det faktiskt är när man är bög, säger Mathias till QX.

För tre veckor sedan startade han en kampanj med syfte att sprida medvetande kring problematiken för hbtqi-personer med barnlängtan, främst inriktad på bögpar.
– Det har varit lagligt för homosexuella att adoptera sen 2003 men ändå har inget samkönat par fått adoptera varken från utlandet eller Sverige. Adoptionscenter verkar inte ha något intresse av att samarbeta med länder där det är lagligt att adoptera till samkönade par.

Kampanjen fokuserar inte bara på svårigheter kring adoption, utan även surrogatmödraskap.
– Jag ska grotta ner mig i hela utredningen kring varför surrogatmödraskap inte blivit godkänt i Sverige. Jag tror att beskedet kom som en chock för många. Den statliga utredningen har kollat på hur det ser ut kring surrogatmödraskap i länder som skiljer sig väldigt mycket från vårt land. Hade man kollat på hur det fungerar i USA eller Storbritannien så skulle de se att handel inte är något problem. Man kanske inte borde jämföra sig med länder som har det så mycket sämre ekonomiskt utan mer med de som liknar Sverige, säger Mathias.

#Jagvillblipappa finns både på Instagram och på Facebook och hittills har reaktionerna varit bra.
– När folk får reda på hur det ser ut blir många förvånade, irriterade och frustrerade. Det är viktigt att så många som möjligt får upp ögonen för problematiken. Jag har bjudit in vänner som jag inte trodde skulle ha något intresse för frågan men de har ändå visat engagemang. Barnlängtan är något som många kan relatera till.

Han hoppas att engagemanget inte bara ska hjälpa honom i sin barnlängtan utan även inspirera andra att inte ge upp.
– Mitt mål är helt enkelt att jag någon gång ska kunna bli pappa. Sen kanske inte kampanjen kommer att bidra till det, men det är ett sätt att få all information som finns om hur man kan gå till väga och hjälpa andra att också få den informationen, säger Mathias.

Läs mer om #jagvillblipappa på Facebook