I söndags blev journalisten Anderson Cooper historisk som den första öppna bögen att vara moderator för en presidentdebatt. Han och hans kollega Martha Raddatz hyllades för sina skärpta insatser i den direktsända tv-debatten, men samtidigt haglade homofobin på twitter rapporterar flera amerikanska LGBTQ-sajter.

Här är några av kommentarerna på Twitter:

”Andersson Cooper är en förrädare och en bögjävel.
Trump borde slänga honom i en fängelsehåla.”
– @JohnRiversToo

”Så klart att Anderson Cooper inte fattar omklädningsrums-jargong. Håll dig på plats bögjävel”
– @biggbertz

”Nån borde sätta en gag-boll i Anderson Coopers bögmun.”
– @BemusedDukat

”Förvånar mig inte ett dugg att Anderson Cooper inte hört sånt här prat om kvinnor. Han är en bögjävel. Pratar bara om killar.
– @DrogReturns

”Är Andersson Cooper trans? Han framstår som en fitta.”
– @berlinnow

Och så fortsätter det.
Anderson Cooper, som kom ut 2012, har inte kommenterat twitter-hatet.

Men inte bara tittarna var emot Anderson Cooper. Även Donald Trump hade uttryckt missnöje över att ha just Cooper som moderator. I en intervju med Washington Post sa Trump:
– Jag tycker inte att Anderson Cooper ska vara moderator för att han jobbar för CNN, och de senaste dagarna har jag sett hur han beter sig. Han är väldigt partisk. CNN är Clinton News Network, och Anderson Cooper kan inte agera rättvist.
Som ett litet svar på detta retweetade Anderson Cooper ett inlägg som CNN gjorde under söndagen om att de båda presidentkandidaterna i slutändan fick nästan exakt lika mycket tid att uttrycka sig: Donald Trump fick 40:10 och Hilary Clinton 39:05 minuter att uttala sig.

Tisdagen den 8 november går USA till val.