Men i handling röstar högern/ moderaterna i EU parlamentet mot viktiga resolutioner där medlemsstaterna uppmärksammas på problem som finns på området och rekommenderas att vidta åtgärder mot dem.

Det är därför inte förvånande att svaret snabbt glider över i helt andra frågor där man försöker pådyvla oss åsikter vi inte har. Fakta är att vi socialdemokrater inte är mot den fria rörligheten. Fakta är att moderaterna med Gunnar Hökmark i spetsen inte kan ställa sig bakom Estrellarapporten.

Det blir också obegripligt när Bohlin och Saweståhl argumenterar mot att EU ska ta över den ”fullständiga beslutsmakten om hbtq-frågor, abortlagstiftning och jämställdhetsfrågor”. Ingen föreslår detta så varför slå in öppna dörrar?

Vi vill avslutningsvis ställa två frågor till Bohlin och Saweståhl. Stödjer ni Gunnar Hökmarks röstningsbeteende? Estrellarapporten handlar om rekommendationer till alla medlemsländer, inte att beslutanderätten lyfts till EU-nivå. Gunnar Hökmark har som vi ser det nonchalerat HBTQ-rättigheter genom att inte ta ställning. Rekommendationerna i Estrellarapporten syftade till att flytta fram positionerna mot de konservativa krafterna Bohlin och Saveståhl kallar bakåtstävande.
Vad kallar ni då Gunnar Hökmark?


Tidigare i replikskiftet:

Hbtq-rättigheter kompromissar vi inte med

Vad tycker egentligen moderaterna?

”Jag har bestämt mig för att vara obekväm”