– Debatten har på senare tid präglats av högerpopulismens framfart i Sverige. Sedan valet 2010 har nazister för första gången sedan 1940-talet ett mandat i ett svenskt kommunfullmäktige. I Europa finns i dag fler fascistiska och nazistiska partier än innan andra världskriget och aktiviteten hos de svenska högerpopulisterna ökar, säger den nyvalde ordföranden för Centerpartiets HBT-Nätverk Hanna Marie Björklund efter att hon vid årsmötet den 6 april tillträdde posten.

Centerpartiets HBT-nätverk uttrycker i sitt pressmeddelande bekymmer över att ”rädslans politik slår allt djupare rot i debatten”.
”Som centerpartister står vi fast vid att alla människor har samma grundläggande rättigheter och skyldigheter. Oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsidentitet, funktionsnedsättning, religion eller etnicitet är alla lika värda och har rätt att leva sitt liv som de så önskar utan att behöva bli misstänkliggjorda och utsatta för diskriminering.”

– Detta supervalår är ett år då vi måste ta ställning. På den Europeiska arenan finns mycket att göra i de här frågorna och vi behöver parlamentariker som tar dem på allvar. Därför beslutade vi att stödja Fredrick Federley i hans kandidatur till EU-Parlamentet, berättar hon vidare.

De övriga valda i styrelsen är Gustav Hemming, Stockholms Stad, Gustav Åhlén, Gotland samt Mathias Nilsson från Göteborg.