Men består eller ökar stödet för dessa grupperingar så har de den kommande mandatperioden minst 83 mandat. De allra flesta av dem kommer från den rikaste delen i nordvästra Europa med absolut tyngsta bas i Storbritannien och Frankrike.

Det betyder att mer än var tionde ledamot av Europaparlamentet riskerar att ha en agenda som är främlingsfientlig och isolationistisk. Samma partier har också en syn på oss HBTQ-personer som är homofob. De har ofta samband med de grupperingar som sparkar, slår och skriker på våra bröder och systrar när de runtom i Europa försöker manifestera i Pridetåg. Det är samma krafter som vill hindra de fattigaste att söka lyckan i andra länder. Det är samma krafter som anser att kvinnor inte bör åtnjuta samma rättigheter, makt och möjlighet till självförverkligande som män.

I dag finns endast 3 öppna HBTQ-personer av parlamentets 751 mandat. Nu riskerar vi dessutom se ett parlament som får en kraftig politisk förskjutning i homofob, främlings- och kvinnofientlig riktning.
Det är stor risk att de kommande fem åren blir till en tillbakagång för många av de rättigheter vi har kämpat för. De kommande fem åren hoppades jag skulle möjliggöra att Pride kan firas i fler länder runtom i Europa utan övergrepp, att de Litauiska antihomolagarna skulle kritiseras och att fler länder skulle gå i riktning mot äktenskap lika för alla. Dessvärre riskerar vi nu den raka motsatsen.

Flyktingar, Europas fattigaste, kvinnor och HBTQ-personer riskerar att bli detta vals stora förlorare. Det är på allvar nu. Ta er till vallokalen och markera. Vägen till framtiden behöver inte ett femårigt bakslag för mänskliga rättigheter eller ett slag i ansiktet på dem som mest av allt behöver samhället. I detta val är din röst avgörande. Du kan rösta ända till den 25 maj. Försätt inte chansen att göra din insats för att vi ska kunna slåss för stärkta och inte raserade rättigheter.