Det Europa jag ser framför mig är ett Europa där hbtq-personers mänskliga rättigheter inskränks alltför ofta – hbtq-personer diskrimineras och trakasseras, transpersoner steriliseras och hbtq-personer som flyr hot och våld riskerar livet på vägen till Europa.

F! går till val på att vi kämpar för mänskliga rättigheter. I parlamentet kommer vi att använda oss av vår röst för att påverka. Vi kommer att göra våra röster hörda och vi kommer att säga: ”Nu måste brotten mot hbtq-personers mänskliga rättigheter få ett slut!”

Vi transpersoners måste ha rätten att själva bestämma över våra kroppar. Tvångssteriliseringarna måste upphöra! Och transpersoner ska ha möjlighet att ändra juridiskt kön och könstillhörighet i samtliga EU länder.

Alla hbtq-personer ska ha möjlighet att vara sig själv, i skolan, i vården och i arbetslivet. F! vill ge arbetet mot diskriminering status och prioritet i parlamentet. Vi vill inrätta en EU-kommissionär för antidiskriminering.

Europas gränser ska öppnas! Enligt International Organisation for Migration har över 25 000 människor drunknat i Medelhavet under de senaste 20 åren i försök att nå Europa. Många hbtq-personer flyr för att söka skydd från hot och förföljelse. Alla människor är lika värda och ska ha samma rätt och möjlighet att färdas över gränser till ett liv i trygghet.

Regnbågsfamiljer ska självklart inkluderas i den fria rörligheten och hbtq-personers äktenskap och vårdnadsrätt ska erkännas i hela unionen. F! vill att alla familjeformer, regnbågsfamiljer, ombildade familjer, ensamstående föräldrar och kollektiv, ska kunna leva med samma ekonomiska och juridiska trygghet som den heterosexuella kärnfamiljen har idag.

Om Europa ska ta ansvar för mänskliga rättigheter kan inte parlamentet fortsätta vara ett reservat för vita äldre cis-män. Makten i alla medlemsländer och alla EU-organ måste spegla Europas befolkning i besluts- och beredningsprocesser. Även jag – transperson, dansare, rumänsk irakier född i Bukarest, uppvuxen i Sundsvall, antirasist och feminist – tar plats!

Jag vill se ett EU som ger mig och mina vänner samma rättigheter och möjligheter. Rösta på F! om du vill vara med och bygga en framtid som sätter mänskliga rättigheter först.