Riksdagsledamot Jonas Gunnarsson (s).
Extraval 22:e mars. Låt det bli datumet vi begraver blockpolitiken och slänger ut rasisterna ur Riksdagen.

EU-parlamentarikern Fredrick Federley (c)
Efter det totala regeringshaveriet får väljarna nu möjlighet att välja en stabil regering.
Nu har vi chansen att föra fram ‪#‎Annieansen‬ med ett starkt centerinflytande för trygga budgetar utan regeringskaos och för företagande, grön politik och livskraft i hela landet.
Nu gör vi det här!

RFSL Ungdom på Twitter
Statsminister Stefan Löfven meddelade nu att det blir #extraval – Viktigare än någonsin att organisera oss mot rasism, homo- och transfobi!

Riksdagsledamot Hans Linde (v)
Nyval? Bring it on! Längtar efter att ta fighten för en välfärd att lita på, feminism och ett Sverige där SD inte har en millimeter av inflytande.

Riksdagsledamot Hans Ekström (s), strax innan omröstningen:
En vanlig dag på jobbet?Knappast! Sverige på väg att bli oregerbart. Vad händer då? All oreda gynnar populister och ickedemokratiska krafter!

RFSLs vice förbundsordförande Christian Antoni Møllerup
Utifrån den bisarra uppvisningen jag har sett i svensk politik det senaste dygnet så är extraval en vettig lösning på en fullständigt fastlåst situation. Så nu får vi ta tag och se till att bekämpa rasismen och främlingsfientligheten. Valrörelsen är i gång!

Martin Valfridsson tidigare statssekreterare hos förre justitieministern Beatrice Ask (m):
Jag började i går eftermiddag på nytt jobb. Jag hoppar in som tillförordnad chefsombudsman i Stockholms stad och län. Förutsättningarna blev något ändrade för en stund sedan… Nu kör vi!

Sören Juvas, förbundsordförande i HBT(s)
Jahapp. Då kör vi väl då

Fredrik Saweståhl, förbundsordförande i Öppna moderater:
Snart dags att fara till Västerås och uppstart av @Oppna Västmanland.. alla har inte #regeringskris på dagordningen idag 🙂

Riksdagsledamot Olov Lavesson (m)
Läget i det politiska Sverige är mer än problematiskt. Att läget kunde bli så här besvärligt stod dock klart redan på valdagen. Löfven visste det när han sade sig beredd att bilda en historiskt svag regering. Han visste det när han lade fram en budget som uppenbarligen saknade stöd i riksdagen. Och att alliansen inte dansar efter SDs pipa utan gör precis det vi hela tiden sagt – röstar för vår politik – kan inte komma som en chock.
Att då konstatera att nu struntar jag i det här. Jag tänker inte ta några fler initiativ. ”Vill de prata vet de var jag finns” känns inte alldeles värdigt en svensk statsminister.

Riksdagsledamot Hannah Bergstedt (s) inför omröstningen
Frågan till syvende och sist blir: är att hålla ihop den sargade alliansen viktigare än att ta ansvar för Sverige? Det visar sig nu.

Riksdagsledamot Christian Holm (m)
Extra val den 22 mars. Då är det dags för en ny Alliansregering som likt tidigare tar ansvar för Sverige. Nu kör vi!

Riksdagsledamot Robert Hannah (fp) inför omröstningen
Svensk politik måste sluta rotera efter SD som solen för allt agerande. Jag röstar för @folkpartiet förslag – den är bäst för Sverige #svpol

Petter Forkstam (mp), politisk sekreterare Helsingborgs stad
Alliansens budget bifölls med stöd av Sverigedemokraterna. Nu blir det nyval 22 mars där samarbetsregeringen med S och MP går till val för klimatet, skolan och jobben. Som er riksdagskandidat kommer jag aldrig få stöd av SD utan stå upp för solidaritet, medmänsklighet och en human flyktingpolitik!

Edith Escobar, distriktsordförande Öppna moderater Syd
Bara så att ni vet, Löfvén ska gå till ny val med en budget spikat tillsammans med MP och V. Dessutom får du, jag och alla skattebetalare kommer att betala kalaset, för ett val kostar!!!!! Och dessutom ger han SD möjlighet att växa ännu mer. Kronan kommer falla och exporten stannar. Tack statsminister Löfvén för att du sträcker ut en hand och tar ansvar!