Förutom appens lokaliseringstjänst som många appar av samma slag erbjuder, tillhandahåller Scruff även en funktion som gör det möjligt för dig att kommunicera med män i andra delar av världen.

Det som skiljer Scruff från dess mer välkända konkurrent Grindr, är dock den homogena grupp av män som använder sig av denna app.
Bara efter några minuter av sappande genom andras profiler, står det klart för mig vilka yttre attribut som verkar vara mer regel än undantag hos majoriteten av dess medlemmar.

Scruffs typiska medlem har stora definierade muskler, hår på bringan och ett stort tjockt skägg. ”Straight-acting” och ”masculine” är exempel på en rad återkommande ord i folks profiler.
I denna vita, karga machovärld blir det tydligt att Scruff-männen tar avstånd till allt som kan upplevas som stereotypiskt för en homosexuell man.
Även oroväckande attityder kring olika rastillhörigheter yttras, vilket dock kanske inte är så konstigt för en app som denna.
Likt Grindr och många andra ”gayappar” har nämligen Scruff sedan länge haft en funktion där du kan filtrera individer efter deras ras.

En afroamerikan uppmanar andra färgade att inte skriva till honom, såvida de inte är ”mixed”, medan en annan man hävdar att han till 90% är straight, Ebba Gröns låt ”Slicka uppåt, sparka neråt” från 1981, har aldrig tidigare känts så aktuell som nu.
För det är just det personer som väljer att yttra sig på detta sätt gör.
Deras sensmoral blir att om du inte själv är vit eller heterosexuell, kan du i alla fall vara mer vit eller heterosexuell än någon annan.
Eller åtminstone se ner på andra människor som tillhör samma utsatta minoritetsgrupp som dig själv.

I ärlighetens namn förväntar jag mig alltid lite mer vidsynthet hos personer som själva tillhör en förtryckt grupp i samhället.
Likt Apples VD Tim Cook, anser jag nämligen min homosexualitet har gett mig en bättre förståelse för andra minoriteter.

Att använda ord som ”straight-acting” eller att exkludera en grupp människor på grund av deras hudfärg handlar inte om dina preferenser, utan istället – om rent och skärt förtryck.
En sanning som blir livsfarlig, så fort du väljer att tolka den som en bagatell.