Anna och Mel

Anna & Mel säger att det är viktigt att alla får plats i samhället. Idag är det inte så därför är det viktigt att synas.

Josefin

Josefin var inne på Pride Park igår och hade det jätteroligt. Hon tittade på Mariette och röjde på dansgolvet.
– Det var inte så mycket folk i parken, men det är skitsamma, säger hon.

Korpen

Korpen har inte varit in i parken än
– Det kändes för kallt och så var det lite dyrt, säger hon.
Däremot tycker hon att det är viktigt att gå i paraden, för att visa att vi är många och olika och förtjänar samma rättigheter.

Alexandra och Sara

Alexandra och Sara Forslund tycker att det är viktigt med paraden för att känna gemenskap och för att visa att folk kan vara som de är. De tycker att Pride är ett jätteviktigt arrangemang, speciellt för unga som inte känner att de passar in.

Emma

Emma Svanström går i paraden både av solidaritet och för sin egen skull.
– Det handlar inte bara om rätten att älska vem man vill utan också om upplösandet av stereotyper och socialt konstruerade roller som vi blivit intvingade i, säger Emma.

Maggan

Maggan har gjort det till tradition att gå i paraden som blivit större och större för varje år. Hon har inte varit i parken än utan tycker att det räcker bra att gå i paraden.

gänget

Gänget var i parken i fredags och tyckte det var kallt och lite lite folk men att Mariette var BRA! De ska in i parken nu och kolla efter paraden. Alla tycker att det är viktigt att Pride anordas i Umeå för att visa att vi finns även häruppe.

Lennart

Lennart Lidström pridegeneral är glad, nervös och stressad. Lördagen är en höjdpunkt med alla i paraden som vill synas fast iår överskuggas det mesta av att hans partner friade igår. Så trots ekonomiska orosmoln är Lennart mycket glad idag.

Eva

Eva var i parken i ferdags och gillade Mariette. Hon tycker att Pride är värdefullt för att det är ett bra tillfälle att träffa vänner men tycker också att det är ett bra sätt att visa att vi finns här i Umeå.