Jag bodde på ett gayvänliga hotell, IFA Catarina som stolt har sin Prideflagga mitt i turiststrået tillsammans med andra flaggor från olika länder runt om i världen. Jag behövde garanterat inte känna mig ensam på hotellet. Det var jag och min sambo tillsammans med hundratals gaykillar.

Det är så härligt med en enda stor Pridefest i en hel vecka. Föreläsningar i alla ära och det passar i Sverige men på Maspalomas behöver vi bara kryssa för vilka fester och klubbar vi ska besöka. På dagarna solar vi och givetvis tog jag en tripp till bögstranden för att se om det ger skäl av namnet “Oh my God”. Det gör det. På kioskenstak hänger det en Prideflagga och det är väl mest för att vi känna här kan vi stanna eftersom en del av stranden blandas upp med alla och nudister. (No Photo)

Amyra som är RainbowSpains ägare berättade att såvitt hon vet så finns 32 gayställen på orten. Runt Yumbo Center finns allt ifrån Lesbian Bar, Construction, Only for men, Drag, drag och åter drag. Det finns många barer som är dragvänliga och givetvis sjungs det karaoke.

Jag besökte Yumbo Center alla kvällar och jag måste säga att torsdagen under Pride berörde mig mest då det var en stor välgörenhetsgala för HIV/AIDS.
ACES stöder människor i kampen mot viruset. Det driver tre kontor på Gran Canaria; Maspalomas, Las Palmas och Vecindario. Alla sångare och artister som uppträdde under kvällen ställde upp utan att få betalt vilket är väl värt att nämna.

Så kom lördagen, den stora paraddagen och jag hade inte så stora förväntningar, men när det väl började droppa in folk vid starten så stod jag och gapade. Killar, killar och återigen killar i alla möjliga sorters utstyrslar eller inga kläder alls, knappt. Amayra bakom RainbowSpain berättade att det är sällan så varmt som det var under denna paraddagen. Hela 38 grader är en värmebölja som vanligtvis brukar inträffa under augusti månad. Enligt den lokala myndigheten så deltog mer än 30 000. Vi startade vid Hotel Riu Palace och paraden tog sig längs hela stora Tirajanagatan mot och runt Yumbo Center. Trots att det bara är ca 1 kilometer och i rask takt går du sträckan på 8 minuter så tog paraden ca 2.5 timmar. Ni kan ana hur det kokade av hetta och glädje. Om jag inte minns fel var det över 23 ekipage som åkte runt och som fylldes med glad musik och dricka i överflöd.

Finalkvällen avslutades på Yumbo Center och stora scen med artister som Kelly Wilde, Basshunter och svenska Jan George.