De uppstod inga större oroligheterna vid årets Regnbågsparad. De grupper som under veckan förhindrat polisen att genomföra ett seminarium om hur man arbetar mot hatbrott, valde att i början av paraden hålla en låg profil.
Två uniformerade poliser, representerande polismyndigheten i Västra Götaland gick med i paraden i den sista delen tillsammans med de fackliga tjänstemannaorganisationerna. Efter att förra året ha blivit bespottade valde i år öppna hbt-personer inom polisen att inte gå med.
Vid Liseberg där paraden avslutades ställde sig ett femtiotal personer med svart/rosa flaggor och valde att skrika och peka finger åt de deltagare i paraden man inte uppskattade. Moderaterna och folkpartisterna uppskattades inte medan de partier som inte ingår i regeringen slapp undan förolämpningarna.
De två uniformerade poliserna valde vad QX kunde notera att inte löpa gatlopp förbi gruppen och avbröt paraden i förtid. Den enda incident som uppstod var att en kille som ville passera gruppen för att komma åt sin cykel förhindrades. Adrenalinstinna ”aktivister” följde efter den upprörda killen då han tog en omväg förbi de ”militanta”. De följde efter honom i grupp tills han till slut lyckades få tag på sin cykel och ta sig från platsen.


Polisen hindrades föreläsa om hatbrott