Paraden avgick som vanligt från Wennbergsparken och avslutades på Sandgrundsudden med tal av riksdagsledamot Jonas Gunnarsson (S) och underhållning av bland annat Fritjof & Pinkanen. I år deltog över 1000 personer i paraden, vilket kan jämföras med förra årets ca 300 deltagare.

– En formidabel succé, säger Mats Nordström, vice ordförande i HBT-liberaler. Jag tror resultatet av EU-valet bidragit till att fler inser allvaret med att ställa upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde. Värderingar har blivit viktigt för många fler.

I paraden deltog flera organisationer och partier som Folkpartiet och HBT-liberaler, HBT-socialdemokrater, Miljöpartiet, Öppna moderater, Fi, Ung Vänster, Svenska Kyrkan, Kristinehamn för Mångfald och många fler.

Från scenen talade Region Värmlands representant om att arbete har inletts för att göra Värmland till en attraktiv region där hbt-personer ska kännas sig välkomna att leva och verka.

Några få regndroppar föll, men annars flödade solen i Karlstad över paraddeltagare och åskådare som även de var betydligt fler än tidigare år.



I helgen är det Falkenberg som tar över stafettpinnen och kommande onsdag har Uddevalla för första gången en Pride-dag. Se alla Pridefestivaler världen över i QX GayMaps listning