Att det är populärt att delta i manifestationer för hbtq-rättigheter och mångfald är knappast någon överdrift!
I helgen som gick var det fyra städer som stod värdar för Pride-arrangemang. Först ut, på fredagskvällen, var Landskrona som sedan 2013 har firat Pride med parad genom staden.
På lördagen var det parad i Jönköping, där 6500 personer beräknades gå med enligt arrangörerna.
I Lund, där det var fest hela dagen och natten, hade arrangörerna hoppats på 1000 deltagare, en fördubbling mot förra året. Det började bra. 2200 var med från start, men enligt polisens uppgifter till arrangörerna växte paraden och totalt gick kring 4000 med!
I Eskilstuna, som är pionjärstaden för de ”mindre” städernas Pride-firande, var det som vanligt fullt på Fristadstorget när paraden kom fram för att lyssna till tal av Hans Ekström och sång av bland andra Arja Saijonmaa och Magnus Carlsson.
Njut av bildkavalkaden från Lund och Eskilstuna. Nu till helgen är det Halmstad, Söderhamn och Karlskorna som firar Pride i Sverige och andra årets Sápmi Pride hålls i norska Karasjok.

LUNDA PRIDE



SPRING PRIDE – ESKILSTUNA


Skyltfönster inför Pridehelgen i Gällivare

Gaymap listar världens alla Pride-festivaler

[ingress]Här kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]