Idag hålls det första planeringsmötet för Kalix första Pridefestival. Festivalen är tänkt att pågå parallellt med Stockholm Pride den 31 juli till den 2 augusti.
Just nu pågår scoutandet efter artister, föreläsare och sponsorer och bakom arrangemanget står organisationen Ett Kalix för alla.
Även i Finland har Pride börjat arrangeras i mindre städer och senast ut är Tavastehus norr om Helsingfors. Här blir det en heldag med parad den 1 augusti med dragshow och parkfest. Tal kommer att hållas av kommunens ordförande Iisakki Kiemunki och bakom arrangemanget står bland annat finska hbtq-organisationen SETA i stan liksom vänsterns ungdomsförbund och De gröna.

I QX GayMap lägger vi löpande in nya Pridedatum världen runt och under tisdagen lades även Sankt Petersburgs datum på plats. Den 25 juli gör man en ny insats för att i en fientlig omgivning lyfta mänskliga rättigheter för hbt-personer.

Planerar du semester i sommar och höst är Pridekalendern ett bra sätt att vidga vyerna med! Den 12 september är det Pride såväl på Hamilton i Nya Zeeland som på Kanalöarna där Saint Heiler på ön Jersey har Prideparad.

Är du riktigt flygsugen kan du den 19 september se till att vara i Brisbane, Australien för att så ta flyget över Stilla Havet för att den 25 september vara med på Pride i Montevideo, Uruguay.
Alla Pridedatum hittar du i QX GayMaps listning – klicka på länken nedan.


Skyltfönster inför Pridehelgen i Gällivare

Gaymap listar världens alla Pride-festivaler

[ingress]Vill du fira en solig Pride i höst och vinter? Kolla QX GayMaps listning över var och när Pride-festivaler arrangeras världen över. Sen är det bara att boka flyget![/ingress]