Hur föddes detta samarbete?
– Jag och Adée har jobbat ihop i andra sammanhang och blev tillfrågade att tillsammans skriva en låt till Kalmarsunds första Pridevecka. Jag har ju hållt på med musik länge och kom ut som homosexuell allmänt för fem år sedan. Adée är ganska ny som artist men har redan spelat i USA, Kanada, Holland och har gjort sig känd som en artist med en stark känsla för rättvisa och jämlikhet.

Vad handlar låten om?
– Låten handlar om att vi är så lika trots alla olikheter, att vi är ett. Att vi tillsammans kan välja en väg som är medmänsklighet, inte hat. En text som talar både till HBTQ-frågor och den rådande opinionen i flyktingfrågan kan man säga.

Är det viktigt med Pride i Kalmarområdet?
– Det här är ju Kalmarområdets första Pridevecka någonsin, och jag, jag tror den kommer få stor betydelse. Trots sin storlek så har Kalmar inte haft så många träffplatser för HBTQ-personer och många har säkert varit osynliga. Så det är viktigt för alla att se att det finns många fler och att det leder till att man kommer samman.

Vilken är ditt favoritgayanthem?
– Hmm, gayanthem… Det beror väl på vad man lägger i ordet men “I’m coming out” av Diana Ross är en grym låt, “Smalltown Boy” av Bronski Beat ger fortfarande gåshud och “Make your own kind of music” av Mama Cass är storartad.

We are One på Spotify