QX GayMap kunde idag lägga in den 48:e staden som har eller kommer att genomföra Pride i år. Det är Örnsköldsvik som till slut fått ihop sin vecka i regnbågens tecken.
Arrangörerna har manat till aktivitet men det har varit lite segt att få in respons. För Allehanda.se berättade Bettan Edberg den 1 oktober att veckan riskerade att ställas in efter nio år. ”Intresset är inte tillräckligt stort”, konstaterade hon.
Veckan som drivs av kommunens kultur- och fritidsavdelning kom till efter att staden pekats ut som en av landets mest hbt-fientliga.
Till tidningen säger Edberg att staden har kommit långt sedan starten av veckan men att man från kommunen inte klarar att driva den vidare ensamma.
Budskapet om att veckan helt kunde försvinna verkar ha nått ut och fått igång energin och från RFSL kom budskapet via Therese Jacobzon att man vill hjälpa till.
Nu är det alltså klart och på Regnbågsveckans Facebooksida uppmanas nu hugade att komma in med evenemang.
Passande nog så är Jonas Gardell är i stan med sin show Mitt Enda Liv den 14 november och samma dag spelar Könsförrädare på Musikhuset.
Regnbågsveckan startar den 9 november och pågår till och med den 15:e. Fritt fram att fylla på med evenemang alltså!
Redan nu till helgen är det dock premiär för Pride i Arvidsjaur. Det är den ambulerande Pride-festivalen Pite Älv Pride som i början av oktober startade i Arjeplog. På söndag blir det föreläsningar och regnbågsmässa och sedan fortsätter festivalen i Älvsbyn för att avslutas i Piteå i slutet av november.
Kvar i den svenska Pridekalendern står även Visby som bjuder in till firande den 10 – 15 november.


Skyltfönster inför Pridehelgen i Gällivare

Gaymap listar världens alla Pride-festivaler

[ingress]Vill du fira Pride i höst och vinter? Kolla QX GayMaps listning över var och när Pride-festivaler arrangeras världen över.[/ingress]