Steg för steg börjar nu EuroGames i Stockholm den 5 – 9 augusti 2015 att växa till sig. Under onsdagen meddelades att International Gay & Lesbian Aquatics (IGLA)World Championship 2015 kommer att förläggas till arrangemanget i Stockholm.
I de internationella hbt-simtävlingarna ingår förutom simning i en rad distanser även vattenpolo, simhopp och synkroniserad simning.
– Vi hoppas att detta initiativ skall leda till långa och givande relationer som främjar vår mission om en välkomnande, kvalitativ och öppen vattensport där alla kan delta och även främjar samarbete mellan världens olika hbtq-sportcommunityn, säger Scott Kohanowski, IGLA Co-President i samband med att nyheten släppts.

– Det känns överväldigande underbart att EuroGames Stockholm blir ett än större och än mer internationellt evenemang som kommer att göra ett ordentligt avtryck. Det är givetvis även ett styrkebesked att IGLA, som främjat mänskliga rättigheter och utfört högkvalitativa tävlingar inom vattensport, väljer att samarbeta med oss, säger Jakob Jansson, ordförande för EuroGames Stockholm.

Med EuroGames 2015 får Sverige för första gången stå värd för ett stort internationellt hbt-idrottsevenemang. Arrangörerna räknar med att det kommer 5000 deltagare till EuroGames, med start dagen efter att den stora Prideparaden hållits.
Förutom idrott innefattar även EuroGames kulturella och politiska evenemang. Bakom EuroGames står förutom organisationen European Gay & Lesbian Sport Federation och de svenskar som nu samlar sig för ett tufft år av planering även Stockholm Stad, Idrottsförvaltningen, Stockholms Idrottsförbund och RFSL.
Att IGLA, som är den största internationella organisationen för hbt-idrottare inom vattensporter nu förlägger eventet i Stockholm kommer märkbart att öka närvaron av idrottare även utanför den europeiska kontinenten.

EuroGames är öppen för alla oavsett sexuell läggning eller könsidentitet och har olika nivåer för olika åldrar och klasser. Man kan redan nu anmäla sig i de 28 olika idrottstävlingar som planeras. Liksom, självklart, anmäla intresse för att vara volontär!