Medaljregn över de svenska tjejerna i Cleveland

Mia Axelsson sprang igår hem ett brons i 10km-loppet med en sluttid på 52.40. Under dagen sprang hon och Monica Berglund 5km-loppet och det slutade med ytterligare en bronsmedalj för Mia och banan de sprang utmärkte sig verkligen.
– Vi sprang genom Clevelands Zoo. Kameler, elefanter, lejon och rosa flamingos. Cool bana, men tuff, skriver hon.
Hur är stämningen annars i Cleveland?
– Stämningen är fantastisk. Cleveland har fått hela stan med sig. Alla är intresserade, vänliga, frågvisa. Regnbågsflaggorna vajar tätt och på kvällen lyses ett av tornen upp i regnbågens alla glada färger. Deltagarna, mest amerikanare, är öppna och pratar konstant med alla, jag har aldrig pratat så här mycket med folk, förutom när vi åkt på kryssning med Olivia, skriver Mia till QX.
Gör ni något annat än att tävla?
– Vi har varit på en öl- och Bourbontur som Gay Games ordnade, eller GG9 som de säger här, och vi har varit på white party där Boy Gorge var DJ. Bowlingdamerna var på tjejfesten som DanaShore anordnade men vi kunde inte för vår tävling slutade så sent. Men idag ska vi försöka se dans, det är Country- and Westernstil idag tydligen.

Annars har de varit stora svenska framgångar i bowling. Anna Wendel tog delat guld, Jenny Koperski tog också guld och Jessica Tofte silver. Det är verkligen inte fy skam.