Kiruna IF satsning på att visa att Ishockey är en öppen sport har mötts av motstånd. Expressen rapporterar idag att fler sponsorer och supportrar lämnat efter att laget valt regnbågsfärgade matchtröjor, inlett HBT-certifiering och deltagit i Prideparader i Pajala och Stockholm.
Kiruna IF kallar satsningen för Acceptansprojektet och har som målsättning att med den nya inriktningen ta steget från Division 1 upp till Allsvenskan.
Kiruna If ordförande Johan Köhler säger att 90-95% har gett laget stöd men att bristen på nya sponsorer som täcker upp för de som lämnat nu gör att man måste skära ner på personal.
– Vi tackar hellre nej till sponsorer som inte stöder våra värderingar säger Köhler till Expressen på frågan om man kommer backa på sitt engagemang.
– Får vi inte stödet så får vi acceptera att vi spelar i division 1 minst ett bra tag till, säger han.
I veckan kom dock ett positivt besked då mark- och anläggningsbolaget NYAB gått in som ny huvudsponsor till Acceptansprojektet.
– Vi vill ge något tillbaka till de samhällen vi verkar i, säger NYAB:s VD Johan Larsson. Speciellt i dessa tider tycker vi att det är hedervärt att stå upp för sundare attityder och en ökad acceptans. Kiruna IF vågar tro, satsa, sikta högt och stå upp för sina värderingar. I det fallet har de mycket gemensamt med bygg- och anläggningsbranschens uppstickare NYAB. Det känns rätt såväl emotionellt som intellektuellt att bidra till vad Kiruna IF står för och vad de siktar mot. Vi vill ha ett humanistiskt, accepterande klimat i Sverige och vi vill se Kiruna IF i Allsvenskan.
I Kiruna har satsningen från stadens ishockeylag inspirerat till att även RFSL startat en lokalavdelning och den 16 till 19 oktober firas för andra året Sápmi Pride i just Kiruna.




Här kan du få kontakt med RFSL Kiruna via Qruiser



När 150 000 tillresande beräknas komma till Stockholm Pride varje år - här Kiruna IF i sina nya Ishockey-tröjor

Här hittar du som privatperson eller företag tips om hur du kan sponsra Kiruna IF