Den europeiska organisationen för samkönad pardans, ESSDA, förlägger sitt Europamästerskap i samband med Eurogames i Stockholm den 5-9 augusti, bara några dagar efter att Stockholm Pride avslutats.
EM-mästerskapen i samkönad dans kommer genomföras i Stockholmsmässan vid Älvsjö den 6 till 8 augusti. Under EM tävlas det i standard dans (vals, tango, wienervals, slowfox och quickstep), latinamerikansk dans (Cha-cha, Samba, Rumba, Pasodoble, Jive), tiodans och showdans.
– Dansare från olika länder kommer att få en magnifik tävling och ett övrigt bra program i en av de vackraste städerna i Europa. Vi är övertygade om att arenan och mästerskapet kommer bli en minnesvärd succé, säger Hadass Armon, som är en av ESSDAs ordföranden.
– EuroGames Stockholm & ESSDA mästerskapet kommer att bli en av de mest storslagna händelserna i sportprogrammet, kommenterar Jakob Jansson, ordförande för EuroGames Stockholm. Flera hundra deltagare får chansen att slåss om medaljerna på Stockholmsmässan, vår egen internationella mässarena, vilket blir helt enastående.

Arrangörerna av Eurogames räknar med att 5000 personer kommer att vara anmälda deltagare i de olika sport, kultur och debattarrangemangen och att upp till 250 000 personer kommer besöka Stockholm i samband med arrangemangen.

Här kan du anmäla ditt deltagande i de olika evenemangen – billigare ju tidigare du anmäler dig!