– Vi ville ha ett lopp där alla som kämpar för mänskliga rättigheter och jämställdhet kan springa ”the extra mile” i världens första Pro HBTQ-Ultra Marathon. Det är dessutom glädjande att vi har en könsneutral klass som startas i samband med ett SM-klassat lopp, en stor framgång för idrottssverige, säger Jakob Jansson, ordförande för EuroGames Stockholm 2015.

Masstart i Stockholm Ultra Marathon

EuroGames har snart 3000 deltagare registrerade och där målet är att passera 5050 registrerade deltagare innan anmälningstiden går ut den sista maj. Idrotts, kultur och även den politiska festivalen hålls den 5 – 9 augusti i Stockholm, veckan efter Stockholm Pride.
I veckan kom nyheten att årets Stockholm Ultra Marathon, som arrangeras för tredje året kan springas i 50km, 75km och 100km. Distansen 50km ingår i EuroGames.
Ett maratonlopp är 42 195 meter långt. Ultramaraton eller ultralöpning är en tävling på alla sträckor längre än maratondistansen. Detta än är en relativt ny gren inom friidrotten. Den första SM-tävlingen på 100 km genomfördes 2011.

– Det är roligt att EuroGames arrangeras i Stockholm och vill samarbeta med Stockholm Ultra Marathon. Det kommer med all säkerhet innebära att 50 km-loppet får fler deltagare, dessutom känns det kul att visa upp vilken fantastisk löparstad Stockholm är, säger Tommie Nordh, tävlingsledare på Stockholm Marathon Gruppen.

Du deltar i EuroGames olika evenemang genom att registrerar dig här.