På med sportkläderna och sportskor med dobbar (om du har) och haka på årets första nybörjarträning med rugbygänget i Berserkers Rugby. Sedan är det igång. Måndagar och onsdag är det träning för spelare, nybörjare utan förkunskaper och de som vill passa på att träna i ett bra gäng.
I Stockholm Rugby spelar idag omkring 20 herrar och 20 damer och man är hela tiden intresserade av kontakt med nya förmågor!
– Publik är även välkomna till alla våra matcher både hemma och borta, även om borta kan ibland bli svårt, säger klubbens informationsansvarige Danny Wadsworth till QX.
Redan nu kan du som blivande fans boka in herrarnas första hemmamatch äger rum den 8/5 kl.14 på Årstafältet och damerna som har premiär i sin första hemmaomgång i damernas Elitserie den 21/5.
Danny Wadsworth berättar att forsatta matcher ännu inte är helt inbokade eftersom Stockholm Berserkers har internationella åtaganden även denna säsong. QX kommer lägga ut info om kommande matcher i GayMap.
– Vi vill försöka få fler att komma och vara en del av Stockholm Berserkers familj, både som spelare men även som supporters i form av icke-spelande medlemmar, fans, och att skapa bra relationer med vår närmaste omgivning, säger Danny Wadsworth som berättar att det nya damlaget spelar i 7-mannaserien på våren och 15-manna på hösten.
– På herrsidan spelar vi i Mälardalsserien som vanligt, dessutom åker 11 av oss för att bilda ett ihopslaget lag med Emerald Warriors från Dublin till IGR-VM (Bingham Cup) i Nashville, USA, i slutet på maj, sedan åker herrlaget och en deldamer till Berlin för att delta i Berlin Bash-About i augusti och sista helgen i oktober deltar herrarna i Caledonian Thebans Clinic i Edinburgh.
Närvaron under Stockholm Pride kommer bli stor utlovas det och säsongen avslutas i november med en stor fest.