Om du inte bor åt Nackahållet till så tar du dig på några minuter till Saltsjö-Duvnäs med Saltsjöbanan från Slussen. Den lätt pittoreska stationen följs av en kort promenad utmed vattenbrynet innan du hamnar vid grindarna till Koloni och Olle Nymans konstnärsateljé och konstnärshem.
En idyllisk trädgård som skapad för att ta en kaffe, äta en bit mat eller ta ett glas vin efter en skön höstpromenad eller shoppingrunda. För de som saknar Mälarapviljongen är Koloni, om än snäppet mindre gaytätt, ett givet sätt att dämpa abstinensen.
Kolonis ägare Jonas Sandström och maken Martin har fredagar till söndagar en höstmeny där fondue, entrecote, fiskggryta eller röbersbiffar går att välja mellan. Och såklart lättare rätter som paj och smörgåsar. Massa ekologiskt och duktigt utmärkt vad som är glutenfritt!
Höstmeny är det fram till att julborden den 1 advent tar över och rullar alla dagar fram till dan före dan före doppardan! Redan nu kan vi skvallra om att det är klokt för homosar, bin och transfolk i alla våra schatteringar att i kalendern reservera den 14 december, mitt under brinnande Pink Christmas-festligheterna, för en tur ut till Koloni.

Ett annat tips för den Nacka-ovane är att när du tar Saltsjöbanan först stanna till vid Sickla station och stans skönaste shoppingscenter Sickla Köpkvarter. Låt dig heminredningsinspireras på Svensson i Lammhult, Indori, Bright 1-2-3 eller Home in Harmony, ekipera dig hos Best of Brands och plocka småttigt snyggt hos Designtorget. Sedan hoppar du på Saltsjöbanan igen på nästa hållplats som bär namnet Nacka Station.
Varför Sickla Köpkvarter är skönast? Jo för att det inte är så där vidrigt klaustrofobiskt och instängt som shoppingcenter oftast är. Här ligger affärerna i olika byggnader och man kan andas frisk (nåja) luft emellanåt!
Frisk luft får du sen ännu mer av på Koloni.