Alla som var på QX Gaygala 2015 minns hur 80-talets popikon Samantha Fox avslutade hela galan med låten ”Touch Me”. Men först efter att hon låtit publiken vänta i en kvart och lämnat stackars konferencier Sissela Kyle ensam på scenen som inte kunde göra annat än försöka spontanunderhålla publiken medan Samantha försökte bli klar backstage. Sissela gjorde det med bravur och många tyckte att den där improviserade kvarten var en av galans höjdpunkter. Tyvärr kan man inte säga samma sak om Samanthas uppträdande då hon väl tog sig upp på scenen.
Nu kommer förklaringen till hennes uppträdande i självbiografin där Gaygalakvällen nämns. Samantha berättar mycket tragiskt om att hennes flickvän sedan många år tillbaka Myra, fått besked om att hon har cancer och att hon vid tidpunkten för galan blivit allt sämre. Samantha ville bara vara vid hennes sida men tvingades jobba mer än hon både ville och orkade.
Om själva Gaygala-kvällen skriver Samantha:
Jag sitter i en loge. Det är ett litet rum med bara ett fönster. Luften är kvav och svår att andas. Om det var möjligt skulle jag gå härifrån. Om det var möjligt skulle jag vara hos Myra. Det bankar på dörren. En röst hörs genom dörrspringan: ’Fem minuter.’ Jag hasar mig upp, sätter på mig skinnjackan. Blir stående framför spegeln. Från scenen hörs introt till låten som tagit mig hit. I nästa stund räcker någon över en mikrofon och på skakiga ben tar jag mig ut i det skarpa strålkastarljuset”.

Samanthas flickvän avled en tid senare. De hade då varit ett par i 16 år, skriver Samantha i boken.

Idag lever Samantha med en ny kärlek, Linda från Norge och hennes två barn. De träffades första gången på en ”I love the 80’s”-konsert i Oslo och Linda skriver ett eget kapitel i boken och berättar bland annat att hon som tonåring hade en pärm med bilder på Samantha. En pärm som hon gömde under sängen så inte hennes kompisar skulle se den.

Samantha Fox ”Min berättelse” finns ute nu.

Samantha Fox på Gaygalan 2015.