I onsdags meddelade det nygifta paret att de bildar familj. Både Tom och Dustin lade upp inlägg på Instagram där de stolt visade upp ett ultraljudsfoto på bebisen.

Kommentarsfältet fylldes snabbt med lyckönskningar och gratulationer. Men lika snabbt växte en kritisk hatstorm mot de blivande papporna.

Brittiska tidningen Daily Mails kolumnist Richard Littlejohn gick hårt ut mot paret och kallade beslutet att skaffa barn för ett ”PR-trick”.

– Här är två män som drar uppmärksamhet till att ”de” ska ha barn. Men vart är barnets mor? Hon som innehar livmodern på fotografiet? Hon verkar vara helt utesluten ur historian.

– Jag tror fortfarande att barn gynnas av att växa upp tillsammans med en man och en kvinna. Och det är det faktumet som oroar mig allra mest med Daleys PR-trick, skriver Littlejohn och tillägger:

– Jag ser dock fram emot att se bilder på hur Tom Daley ska lyckas amma sitt barn.

Nu svarar filmregissören Dustin att han väljer att inte bli arg av kritiken.

– Min reaktion på andras hat, trångsynthet och desinformation kommer inte att inkludera ilska eller hat. Vägen framåt för mig är upplyst av nyfikenhet och lyhördhet. Jag ska göra mitt bästa för att föregå med gott exempel.