I ett långt reportage med tidningen The Guardian berättar 27-åringen om det vilda sexliv som kom efter en flytt till London där han för först gången var öppen med sin läggning, trots att han gillat killar sedan han var tio år.

– Jag upptäckte att jag kunde ragga helt enkelt. Det var inte så svårt som jag först hade trott. Jag insåg att alla är ganska kåta, och faktiskt ganska desperata stundvis.

– Så allt du behöver göra är att hålla ögonkontakt och vara självsäker.

Idag är det dock andra bullar på krogen berättar sångaren.

– Jag har mycket mindre sex nu än jag vad hade när jag var runt 20, det är ett som är säkert.

Det dåliga raggningsflytet säger han även gäller på dejtingappar och nu leker 27-åringen med tanken på ett liv ensam.

– Under de senaste månaderna har jag funderat på om jag kommer vara ensam resten av mitt liv. Och om jag är det – kommer jag att tycka att det känns okej? Jag hoppas att jag kommer vara okej med det.

Men Olly skrapar inte bara på den lättsamma raggnings-ytan i intervjun. Han öppnar även upp om tiden då ångesten kom ikapp det snabba turnélivet.

– Jag trodde att de som var kända också var lyckliga. Jag föreställde mig att man blev till en mystisk varelse som alla avgudade, och därför skulle man också avguda sig själv.

Han stod på toppen efter musikaliska framgångar med bandet Years & Years, som i Sverige briljerat på både Way out West och Stockholms Popaganda. Men nedstämdheten var fortfarande kvar.

– Det var som att jag hade vunnit på lotteri samtidigt som jag var samma person som jag alltid varit. Så alla saker som jag tidigare kopplat till min depression fanns också fortfarande kvar i mig, säger han.

Läs hela intervjun med Olly Alexander här och titta på hans dokumentär Growing up gay nedan.