När Caitlyn Jenner levde gömd i sitt gamla liv funderade hon på att begå självmord för att undvika att bli outad. I onsdags var hon inbjuden att tala till det brittiska parlamentet för den årliga mångfalds föreläsningen då hon berättade om kampen för sitt liv.

– Jag hade haft problem med paparazzi i flera år. De klistrade på mitt huvud på kvinnokroppar och jag hade fyra till fem paparazzifotografer som följde efter mig vart jag än gick.

Vidare berättar hon om ett telefonsamtal från tidningen TMZ där de informerade henne om att en avslöjande bild skulle publiceras dagen efter.

– Jag kunde inte sova den natten. Jag gick fram och tillbaka i hallen och tänkte ”du har en pistol i det andra rummet, använd den så försvinner smärtan”. Det kändes som den enklaste utvägen. Men är inte det det dummaste en kan göra?

– Jag bestämde mig för att testa något annat, att istället använda min röst och berätta min historia.

Talet mötte stora protester från Jenners egna community då många menade att hon inte var rätt person att prata om transfrågor i det viktiga forumet. En av kritikerna var RuPauls Dragrace-stjärnan Carmen Carrera.

– Om Caitlyn Jenner vill vara vår communitys Moder Teresa måste hon vara medveten om våra liv. För vi alla vet att hennes liv inte är detsamma som den genomsnittliga transkvinnans. Hon borde använda sitt kändisskap för större saker och rikta strålkastaren mot oss.

– Hon måste också göra sig tillgänglig till oss. Jag har försökt att få tag på henne i flera månader. Jag arbetar på en gräsrotsnivå och det vore bra om hon kan dela med sig av sin uppmärksamhet till det arbete som vi utför dagligen, säger Carrera till TMZ.