Operastjärnan och gayikonen Rickard Söderberg har genomgått en massiv kroppslig förvandling sedan i somras.

På sin Instagram berättar han om livsstilsförändringen och förtydligar att det aldrig handlade om ”beach 2020”, utan en förändring för hälsan.

– Jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mig skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. Men i somras upptäckte läkaren att jag hade en inflammation och att värdena inte var som de skulle. Jag hade helt enkelt inte var en särskilt god Gud mot det universum som är min kropp, skriver Rickard och fortsätter:

– Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. Inte en enda gång har det handlat om att banta eller beach 2020.

I kommentarsfältet ramlar hejaropen in. Bland annat från Jonas Gardell.

– Kärlek i massor, skriver han.

View this post on Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. 👉 Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🐣🐥🦢 Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. 🔥🌡Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. 🧬🌍 Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️🧩Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. 🎈Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. 🧟‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🌺🌸🌼 Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! 🤍

A post shared by Rickard Söderberg (@gaytenor) on