Lance Bass gifte sig med Turchin 2014 och deras gemensamma dröm har länge varit att bilda familj. De har försökt att bli föräldrar med hjälp av surrogatmammor och ett flertal äggdonatorer. Men alla nio ivf-försök har misslyckats.

Förra sommaren blev deras surogatmamma gravid med en pojke, men fick ett tidigt missfall i vecka åtta. Nu berättar Bass om smärtan av ofrivillig barnlöshet.

– Man lurar sig själv att inte bli för förväntansfull varje gång eftersom ‘allt kan hända’, särskilt de första veckorna när det är stor chans att embryona inte fastnar. Sen intalar man sig själv att man inte har några förväntningar men innerst inne så har man redan planerat för barnets liv. Särskilt när man vet vilket kön den har, då kan man inte låta bli att spola fram i tiden och undra över vilka de kommer att bli och att de kanske gifter sig en dag, säger han till Entertainment Tonight.

I somras blev deras surrogatmamma äntligen gravid med en pojke och Bass med maken var överlyckliga tills missfallsbeskedet kom i graviditetsvecka åtta. Men trots nio misslyckade ivf-rundor planerar de nu att göra ett sista surrogatförsök.

– Det har varit en väldigt lång process som sträcker sig över flera år med upp- och nergångar, men mest nergångar. Nio försök har misslyckats så nu satsar vi på nummer tio. Jag försöker att inte oroa mig för mycket även om jag i en perfekt värld väldigt gärna vill få genetiska barn. Men är det inte menat så är det inte menat och då finns det gott om barn som är i behov av att adopteras. Jag är inte emot att sätta igång en adoptionsprocess direkt om nästa ivf också misslyckas.