Sol, vind och vatten

Micael Bindefeld, fest- och eventfixare:
– I juni blir det ett traditionsenligt besök på Mykonos, som jag har återvänt till varje sommar sedan 1986. Jag är alltid där samma veckor, bor på samma hotell, med samma kompisar, och äter samma mat på samma krogar. Annars reser jag till betydligt mer exotiska platser, men Mykonos är skönt att återvända till eftersom man vet exakt hur allt är. Resten av sommaren blir det mest trädgårdsarbete på mitt sommarställe på Värmdö. Jag har stora visioner för trädgården, fast just nu känns det som ett oöverstigligt projekt…
Dajana Lööf, artist:
– Jag kommer att turnéra med två olika Fame Factory-turnéer, dels en klubbvariant och dels en stor liveturné där Andrés Esteche och andra gamla deltagare också är med. Det bli riktig fest, så jag rekommenderar alla att komma! I juli har jag en vecka ledigt, och då åker jag med min flickvän till Costa del sol i Spanien där vi ska bo i hennes fasters hus. Då ska vi bara ta det lugnt, sola och bada, och stänga av mobilen…

Dominika Peczynski, PR-direktör för Mafioso:
– Jag ska arbeta i min anletes svett eftersom min elaka kollega inte låter mig ta mer än en veckas semester, och då kommer jag förmodligen bara sitta hemma framför tv:n och slappa. Min kollega tipsar om att man kan paddla runt Djurgården, men det är verkligen inget för mig. Fast en grej jag tycker är kul är att hälla roliga saker i fontäner så att det blir färg och skummar!

Lotta Nordlander, klubbvärd för Häcktet:
– Jag ska vara ledig hela juli då jag tänker flacka runt mellan släktingar och bekanta. Bland annat besöker jag mitt föräldrahem på Ulvön mellan Sundsvall och Örnsköldsvik, surströmmingens paradis! Det blir en perfekt uppladdning inför Pride. Jag har planerat in fint väder hela sommaren, ungefär som förra året hade jag tänkt mig.
Christer Lindarw, artist:
– Jag ska göra så lite som möjligt, och ha så lite kläder som möjligt, och bara njuta av vad den svenska sommaren har att erbjuda… Det enda jag har bestämt i förväg är att jag som vanligt åker en vecka till Grekland med kompisar, bland annat Micael Bindefeld. Och så tar jag nog bilen och kör ner till Skåne en runda. Jag vill hälsa på min kollega Lasse Flinckman som har sommarcafé i Tågarp utanför Landskrona.

Kajsa Larsson, Big Brother-deltagare:
– Jag har ju precis kommit ut från huset och inte hunnit planera så mycket. Men att jag ska till Roskilde-festivalen är jag säker på, där är det alltid kul. Jag ser framför allt fram emot att se The Streets. Närmast ska jag och min syster åka upp till Riksgränsen och åka snowboard och titta på extremskidåkning. Och så ska vi hälsa på vår pappa som bor i Poikkijärvi. Där är det inte så många som bryr sig för att man har varit med i tv, utan man kan ta det lugnt och kanske fiska lite.

Lars-Åke Wilhemsson, artist, programledare och designer:
– Jag kommer att jobba mycket med kostymerna till musikalen ”Stars” som sätts upp på Göta Lejon till hösten, där Dan Ekborg och Petra Nielsen gör huvudrollerna. Det blir en riktig kostymshow! Och så dyker jag förstås upp som värdinna på Patricia, där det kommer att hända mycket spännande i sommar. Bland annat blir det många liveband, mer kan jag inte säga just nu. I augusti hoppas jag kunna ta lite semester och åka till Thailand, och som alltid bjuder jag med mig en stor, snygg sak… Det går bra att lämna intresseanmälan!

Tasso Stafilidis, riksdagsledamot:
– Som vanligt ska jag väl hinna med en hel del. Jag ska åka till Sydafrika, turnera runt i landet i samband med folkomröstningen om EMU, fylla år, debattera, inviga den nordiska dramakonferensen och mycket annat. Visst, det finns andra sätt att njuta på, jag vet. Självklart kommer jag även i år att uppleva Stockholm Pride och arrangemangen med Homosexuella socialister och TUPILAK. Vi ses väl där?
Mathias Holmgren, sångare i Barbados:
– Jag ska såklart spela mycket med Barbados, speciellt i juli då det blir nästan varje dag. I juni har jag två semesterveckor då jag och min pojkvän Johan reser till antingen Barcelona eller Köpenhamn. I augusti ska jag också ha lite semester och åker tillsammans med min vän Dolores/Daniel till Las Vegas för att se Celine Dions show. Det bestämde vi redan i höstas när jag fick mina stipendiepengar från Fame Factory, som ju ska gå till fortbildning och inspiration. Både Daniel och jag är Celine Dion-tokiga, så det ser vi verkligen fram emot!
Alexander Skarsgård, skådespelare:
– Jag ska vara på landet så mycket som möjligt, i familjens sommarhus på Ljusterö och Öland. Där ska jag bara slappa, läsa böcker och dricka flädersaft. På Öland rekommenderar jag kroppkakor, långa promenader på Alvaret, och att sola och bada förstås. Om jag kan så är jag gärna med på Pride, det brukar vara jätteroligt. Tyvärr kanske det krockar med repetitionerna inför Llorcas ”Blodsbröllop” på Göteborgs Stadsteater, som jag medverkar i till hösten.

Johanna Hellquist, köksmästare på Mandus:
– En nyhet för i sommar är att Mandus inte ska vara med på Pride, så det kommer att kännas lite tomt, men framför allt skönt! Istället kommer min tjej att vara i parken med sitt café, Anna på Kungsholmen, så jag kommer som gäst den här gången. I övrigt blir det mycket jobb på Mandus, och så håller jag och Anna på att renovera ett hus i Gustavsberg. Det tycker vi är jättekul! Jag ska även försöka komma ut och segla i skärgården med min segelbåt.
Amelia Adamo, chefredaktör:
– Min sommar tillbringar jag på weekendstället på Dalarö, där tar jag morgondopp oavsett väder. Sen blir det självklart en vecka i Italien, där vi alltid uppsöker nya trakter, för att lära känna mitt hemland. Denna gång väljer vi ett område som heter Maremma. Dessutom blir det säkert en tur ner till Skåne, kan inte missa Österlen, denna vackra trakt som fött Björn Ranelid. Mina förväntningar på sommaren är ro, sol, umgänge och att hinna ikapp med livet självt.

Publicerad: 2003-05-27 22:00:00