Allt började med att han bröt foten i en gokart-olycka 2012. Han fick bestående men och började ta det morfinklassade läkemedlet Kodein. Dessvärre gjorde tabletterna att han blev illamående, vilket ledde till att läkaren istället skrev ut Pregabalin.

Enligt Fass används läkemedlet till att behandla epilepsi, ångestsyndrom och neuropatisk smärta.

I en intervju med brittiska morgonprogrammet This Morning berättar han om det han påstår är en biverkning efter att ha tagit medicinen i fyra/fem dagar – han blev homosexuell och tog avstånd från flickvännen.

– Jag gav henne färre kramar och mindre uppmärksamhet. Allt jag åtrådde var den manliga uppmärksamhet. Jag tyckte det var läskigt så jag slutade att ta tabletterna, säger Scott och fortsätter:

– Direkt när jag slutade ta tabletterna ökade min sexuella attraktion till min flickvän igen. Sen kom smärtan i foten tillbaka och jag började återigen äta smärtlindrande.

”Mest sannolikt att du lever ut det som alltid funnits inom dig”

Han gjorde slut med flickvännen och omfamnade homosexualiteten han menar kom från medicinen. Idag är han lycklig och säger att han ”kommer slåss” med den som försöker ta ifrån honom Pregabalinet.

På plats under intervjun var också This Mornings återkommande läkare Dr Ranj Singh. På frågan om det är möjligt att Scott faktiskt blivit homosexuell av tabletterna blir svaret nej.

– Jag ska vara pragmatisk. Det viktigaste är att du är lycklig. Men professionellt sätt så är Pregabalin ett läkemedel som lugnar nervernas aktivitet, därför används den för att behandla epilepsi och nervsmärta men också ångest.

– Det finns en rad möjliga biverkningar av läkemedlet, och för en del kan man drabbas av avtagande sexuell lust eller förlora förmågan att få erektion eller orgasm. De flesta förlorar sexdriften men för ett fåtal kan det innebära ökad sexdrift.

– Oavsett vad, så är det mest sannolikt att det som Pregabalinet faktiskt gör för dig är att tillåta dig leva ut det som redan fanns inom dig. Det är min professionella åsikt att allt som har hänt är att du nu är ditt autentiska jag, säger Dr Singh.