Bakgrunden till att kyssbilden kom till är landsmannen Israel Folaus homofobiska kommentarer i ett nu raderat Instagram-inlägg där Folau menade att Guds plan för LGBT-personer är att vi ska till helvetet om vi inte ”ångrar våra synder och vänder oss till Gud”.
Folau, som är hängiven kristen, har tidigare även öppet propagerat mot samkönade äktenskap i Australien.

Flera kända rugbyprofiler fördömde Israel Folaus uttalande, bland annat bögikonen Gareth Thomas. Men rugbyförbundet valde att inte vidta åtgärder mot Folau utan meddelade att de accepterat atletens ”position” i ämnet.

Detta fick såklart regnbågscommunityt att rasa och Simon Dunn bestämde sig för att använda sina sociala plattformar till att tydligt markera mot Folau.

-Bilden visar inte bara min kärlek för min partner men också att en persons sexualitet inte har någonting att göra med dennes förmåga som atlet, berättar Simon Dunn för tidningen DNA.

– Vi som LGBTQ-atleter måste fortsätta att slåss för inkludering.

Simon Dunn blev känd genom att han blev den förste öppet homosexuella mannen att ansluta sig till ett bobteam då han 2014 anslöt sig till det australiensiska landslaget. Han la av efter två år och bor nu i London där han och pojkvännen Felix spelar rugby i LGBT-klubben King’s Cross Steelers. Och i lördags firade paret alltså sin senaste vinst genom att lägga ut kyssbilden i sociala medier…

QX säger heja!

Israel Folau.