Här ligger naturen runt knuten och det där eftertraktade lugnet infinner sig i samma ögonblick som vi traskar in på den lilla grustäckta parkeringen framför trähuset. Johan passerade den här byggnaden som barn och tänkte att han en dag ska bo här.
Och så blev det. Paret köpte byggnaden 2008, byggde om och öppnade fem år senare ett populärt B&B, som ligger en kortare bilresa från Göteborg.

Den gamla fisklådefabriken är idag ett unikt B&B med personlig touch. Här finns fyra egensinnigt inredda rum med egna tillhörande toaletter/duschar plus en stor matsal och många mysiga utrymmen för avkoppling. Johan och Marcel har sin övernattning i en närliggande byggnad men tillbringar omkring sexton timmar i huvudbyggnaden vars ytor är öppna för gästerna.

Varje kväll serveras en trerättersmeny som man som gäst lägger till i bokningen. Från 495 kr serveras det bästa havet har att erbjuda för säsongen: Fisk och skaldjur från lokala fiskare. Självklart har Lådfabriken också fullständiga rättigheter med gedigen vinlista och god flasköl.
Marcel är den som har huvudansvaret i köket, en roll som han vuxit in i.
– I början var det lite läskigt att laga mat som gästerna skulle betala för, skrattar han. Men självförtroendet växte i takt med berömmet vi fick. Har gästerna ätit en gång så brukar de äta igen, vilket är ett gott betyg. Dessutom är jag mer praktiskt lagd, medan Johan är den mer sociala. Så han klev naturligt in i lite av en hovmästarroll.

Menyn varieras självklart, men med många återkommande favoriter så som torsk, långa, kummel och rödtunga. Ibland kommer det även in hälleflundra och piggvar på menyn, och på sommaren serveras varmrökt lax till många gästers glädje. För vegetarianen finns till exempel vegetarisk lasagne och en italiensk pastarulle.
Marcel och Johan plockar delar av trerättersmenyerna från resor de gjort genom åren. En chokladmousse med olivolja och salt som serveras som dessert upptäckte paret under en semester i Portugal förra året. En omtyckt kräftcocktail bygger på en rätt från British Airways Lounge.
– Fast vi gör vår med färska kräftor såklart, påminner Johan.

Lådfabrikens kök satsar också mycket på närproducerat. Kaffet kommer från Gringo Nordic Coffee Roasters, honungen från Orust och framförallt huvudrätterna tillagas av färska råvaror från lokala fiskare från Mollösund.
– Vi hämtar hos fiskaren på eftermiddagen och serverar det sedan på kvällen. Det är verkligen mat direkt från havet, berättar Johan.
Under hummersäsongen på senhösten kan man avnjuta just sådana, och till jul serveras ett läckert skaldjursjulbord.

Att vakna en morgon på Lådfabriken och uppleva det dignande frukostbordet är också en upplevelse man unnar alla. Frukosten ingår i priset och består av det mesta som kan önskas. Bara att Marcel gör en färsk fruktsallad gör det värt att gå upp. Marmelad för alla smaker finns, och det är också den gästerna vill köpa med sig.
– Det är väldigt småskaligt, men vi började sälja den eftersom den lovordades så, berättar Johan och nämner att det designintresserade paret även designar kuddfodral, brickor och posters som kan köpas.
Här kommer vi in på Lådfabrikens läckra estetik. Det är retrodesign blandat med nutida konst, allt i en fantastiskt färgglad blandning. Inredningen är parets egen.
– Det är vad vi samlat på oss genom livet, och genom att bo på olika platser i världen. Vi har båda en dragning till bokstäver, Johans pappa och farfar jobbade ju i tryckeribranschen. Och vi gillar färg och form båda två. Johan har också jobbat med design och det intresset är väldigt starkt fortfarande, berättar Marcel.
– Gästerna brukar uttrycka sin uppskattning över atmosfären vi skapat här. Det är inget vi medvetet skapat, utan något som bara uppstått. Och det är häftigt när gästerna i sin tur hittar varandra.

Dagen på Lådfabriken är öppen. Blir man rastlös av att läsa en bok eller bara njuta av havsutsikten från de stora panoramafönstren finns det möjlighet till fiske, cykling, vandring, löpning, havskajaking eller yoga. Och vinterpaddlingen är just nu ett uppfriskande alternativ.
Är man på utflyktshumör finns vackra närliggande turistfavoriterna Käringön eller Mollösund.

– 80 procent av våra gäster gör olika aktiviteter under dagarna. De flesta beger sig ut efter frukost och är sedan tillbaka på eftermiddagen. Det ger ju oss också tid att hinna med allt som hör hushållssysslor till.

De allra flesta gästerna äter eventuell lunch medan de är ute under dagen. Om man ber om lunch så går det självklart att ordna.

En stor del av Lådfabrikens gäster återvänder, och många är från Europa. Kanske beror det på att hemsidan presenterar boendet på hela sju språk. Resor och språk är en del av intresset för paret som varit ihop i över 15 år.

– Vi har exempelvis många gäster från Nederländerna. De letar efter lite speciella upplevelser, och det bidrar såklart att Marcel är från landet.
Många gäster som är gay?
– Ja, en del. Det var faktiskt fler tjejpar i början men nu är det mer jämnt fördelat. Gaykvoten har ökat för varje år. Vi tror att det beror på ”word-of-mouth” plus att den del sajter och tidningar skrivit om oss, berättar Johan.

Vad har överraskat er mest sedan ni öppnade Lådfabriken?
– Förutom att det var så mycket mer jobb än vad vi nånsin kunnat ana?, ler Marcel.
– Hur trevliga gästerna är. Det är så oerhört kul att lära känna våra gäster, från alla delar av världen. Vi skulle kunna vara vänner med nästan alla som bor här, skrattar Johan och fortsätter:

–  Jag har också insett att de små sakerna som vi, det lilla extra, gör mest intryck. Att det tar tre minuter av din tid istället för att säga nej betyder så mycket. 

–  Jag har också blivit så mycket händigare, säger Marcel och Johan fortsätter:

–  Det är lättare att lösa saker själv än att få nån att komma hit att göra det. Alla elektriker har så mycket att göra att de inte kommer ända ut hit för att göra något litet. Så vi har nog båda blivit mer händiga.

Ser ni er själva bo här livet ut?
– Ja, det är planen. Hade vi varit runt 35 hade vi saknat pulsen i stan, att gå ut ofta. Men det gör vi inte. Vi har kommit till ro i livet här på Lådfabriken.