34-årige västeråsaren Adams Instagramkonto @adamseggplant ökar i följare hela tiden. Idén är enkel:  Han visar lite bula i vardagssituationer och tja… förevigar det. På hans Insta står det ”gay guy from Sweden”, så det är klart att vi ringde upp Adam för att ta reda på lite mer.

– Det började egentligen av en slump. Jag gillar att byta ut mina bilder på Grindr och blev så nöjd med många av dom, men man får ju bara ha fem bilder där. Så jag startade ett Instakonto där jag visar lite bula. Från början var det privat, men jag kände att ”äh, så får man ju inga följare” så jag öppnade upp det. Och ja, jag har blockerat mamma och pappa. De får följa mitt ”vanliga” konto där jag delar med mig av mitt liv i övrigt. Mina polare känner såklart till kontot och de tycket mest att det är en kul grej.

Beskrivningen av kontot kanske låter väldigt sexuell, men Adams vardagsbilder i tvättstugan, med dammsugaren eller vid oljebyte vid bilen, har humor, och tas med glimten i ögat.
– Det är inte så seriöst och jag överdriver bulans synlighet såklart. Bilden tas ju så att den verkligen syns. Jag tror det är den enkla vardags-grejen som folk uppskattar, samtidigt som det är lite av en ”thirst trap”. Jag följer flera liknande konton, men har inte sett nån svensk som gjort likande.

Skriver folk till dig?
– Ja, jag har fått stänga av notiser för det piper hela tiden. Men jag svarar alla som skriver, och det är verkligen från hela världen. Många som skriver har sett min profil på Grindr och tryckt sig vidare till Insta därifrån.

Alla Adams bilder tar vägen via Grindr, där han får enormt mycket respons och nyfikna besökare. Ofta uppemot 1000 visningar av sin profil på ett dygn. Och ja, han får en hel del önskemål om att visa mer, att lägga ut bilder oftare än vad han gör (han lägger ut varje lördag), och om att visa sina fötter mer.
– Jag visste inte att det var så stor grej med fötter, men väldigt många önskar att se mer av mina fötter. Så jag tog en bild där jag satte på dammsugaren med fötterna som blev succé.  Och det är ju ingen stor uppoffring att lägga in mer fötter, även om jag tycker att mina inte är nåt särskilt.
Adams fötter är för närvarande väldigt välskötta, då han haft besök av en kille från Göteborg som har en fotfetsish och som varit hos Adam flera gånger och masserat och gett honom pedikyr.
– Han nöjer sig med det, och jag tycker ju bara att det är skönt att få fotmassage och finare fötter. Win-win liksom.

Har du funderat på att starta ett OnlyFans-konto?
– Det är jättemånga som frågat, men då kanske magin försvinner… jag vet inte. Men visst jag har tänkt på det till och från. Det behöver ju inte innebära att jag visar mer än jag gör nu. Vi får se.
– Man får ju inte visa mer än vad jag gör nu på Insta. Man måste hålla sig på mattan, och ibland har jag fått en varning, men nu vet jag nog var jag ska dra gränsen.  Samtidigt finns det ingen logik i vad man varnas för och jag tycker det finns bilder som varit värre än de som tas bort.

Så, förbereder du bilderna på något sätt?
– Okej, det är kanske inte direkt så att de tas efter en kalldusch…(skrattar).

Du är singel?
– Ja. Det är kul att chatta med killar, men det rinner oftast ut i sanden och blir inte så mycket mer. Men det är klart att jag hittat bra killar som jag håller kontakten med.

Skulle du sluta om du blev ihop med någon?
– Jag vet inte. Vi kanske tar bilder ihop då? (skrattar)

Slutligen, tycker du om eggplant (aubergine)?
– Du, jag vet knappt vad det är, namnet kommer ju enbart av emojins betydelse. Så nej jag har aldrig testat. Men jag kanske borde?