London Pride Parade
Du kan inte prata om London utan att nämna den ikoniska och variationsrika London Pride Parade, som hålls i början av juli varje år. Årets tema, ”Pride Matters”, samlade mer än en miljon människor för att jubla för nästan 500 grupper som marscherar för att kämpa för HBTQ+ -rättigheter. Förutom en episk Pride-parad, finns också underhållning över centrala London som alla kan njuta av på kvällen.

BFI Flare: London LGBTQ + Filmfestival
BFI Flare är en av de äldsta filmevenemangen i världens HBTQ+ -kalender och är en årlig fest av det bästa som Queer-film har att erbjuda. Se Londons Southbank sjuda av liv och filmälskare som fördjupar sig i ett brett utbud av långfilmer och kortfilmer och njut av ett bra program med speciella evenemang, gästspel, workshops, klubbkvällar och mycket mer.

Brighton Pride
En av Storbritanniens största Pride-festivaler hålls årligen i Brighton. Ingen överraskning med tanke på att det är Storbritanniens inofficiella huvudstad för homosexuella och hem för ett av Storbritanniens största HBTQ+ -community. Satsa på att tillbringa hela helgen under Pridefestivalen, inkluderat en stor parad genom staden följt av en massiv efterfest, och besök även de historiska Lanes och ikoniska Brighton Pier medan du är på besök.

Mayfield lavendelgård
Naturen när den är som bäst upplever du i Mayfield Lavender Farm bara en timme från centrala London och cirka 1 timme 30 minuter från Brighton. Beskåda denna underbara lila blomma och känn de ljuvliga dofterna. Den bästa tiden att bevittna lavendel-fälten är mellan juni och augusti. Och glöm inte att ta hem en doftande souvenir, oavsett om det är en korg med blommor eller några nybakade lavendel-scones!

Windsor slott
Kom och upplev drottningens favorithem på helgerna. Platsen där Prins Harry och Meghan Markle knöt sina äktenskapsband i maj 2018. Windsor Castle är det äldsta och största bebodda slottet i världen och är öppet för besökare året runt. Det är bara en timme med tåg från London och 2 timmar från Brighton, vilket gör det till de perfekta resmålet för en romantisk dagstur.

Var ska man bo?

London

Hazlitt’s Hotel – som består av en elegant rad med viktorianska radhus. Detta boutiquehotell erbjuder en sofistikerad atmosfär, samtidigt som det ligger mitt i Soho.

Travelodge London Vauxhall – ett stort, modernt kedjehotell med enkla, funktionella rum med eget badrum. Detta hotell ligger närmast Vauxhalls gayscen – perfekt om din prioritet är att festa.

The Town Hall – beläget i Bethnal Green är det en av East Londons coolaste platser att bo på. Inuti den Edwardianska byggnaden välkomnas du av originalinredning blandat med trendiga skandinaviska interiörer från mitten av seklet.

Brighton

Myhotels Brighton – ett sexigt designhotell med 80 kurviga gästrum av den berömda New York-arkitekten Karim Rashid.

Amsterdam Hotel and Bar – perfekt beläget i hjärtat av Kemptown, hjärtat av Brightons HBTQ+ -community, är detta hotell med restaurang, gaybar och bastu en hotspot i sig själv för homosexuella i Brighton.

Hudsons – en bed and breakfast som ägs av homosexuella. Hudsons har bekväma rum med eget badrum och ligger på en lugn gata i Kemptown.