På lördag öppnar nya klubben Black Light i Kolingsborgs ”nedre regioner”. I Panoramabaren och i The Ba/(s)sment och på ett ännu så länge hemligt klubbgolv kommer det som en gång i tiden var utmärkande för bögklubbar att återuppstå. QX ringde upp Kent ”Bernhard” Bernhardsson för att höra vad en bögklubb är?
– Vi vill får tillbaks det som var utmärkande för en bögklubb, att vad som helst kan hända ute i hörnen, säger han. Det skall alltid vara så tillrättalagt och schlagergeggat på klubbarna och det vill vi komma ifrån.
Black Light har entré där klubbens rökruta annars ligger, bara det ger en skön känsla! Musikmässigt kommer Dj Pjotr och Staffan Lindberg att på premiärkvällen spela house och techno ”back to back”. För Stockholmspubliken är Staffan Lindberg kanske inte helt känd, men läsare av QX har säkert uppsnappat info om hans klubb Darkroom i Malmö. En högt profilerad klubb på Babel där klubbmusiken stått i centrum.
I Panormabaren på Kolingsborgs mellanplan är det Robert Fux som sköter ruljansen. På lördag har han tagit in ”megaflatan” och DJn DJANNA från Bracelona som bjuder på ”sexotica” och ”spansk homohula i riktigt flottig tappning”. Fux utlovar en ”housetwink” som servar gästrena medan Fux själv sköter piskan. Fyra konstnärer har gjort dekoren för kvällen – bara den värd ett besök.
Och så öppnas ytterligare ett klubbrum under nattens gång, berättar Bernhard. Var det kommer ligga är fortfarande helt hemligt. Jag har lovat att tiga. Men det blir garanterat på en udda plats.
Vid ettsnåret lägger så den omtalade lustjakten till vid Kolingsborg med Dark Ladies, Leonora, Jonas Andersson och de 60 mest jet setiga gästerna från Regnbågsrummet Vintage. Håll er beredda med mobilkamerorna – entrén blir säkert spektakulär.
Stora golvet ingår inte i Black Light-klubben. Med ingång från ”vanliga” dörren hålls där istället en rockklubb och lördagarna framöver blir det olika mer ”straighta” klubbkoncept som rullar på stora golvet samtidigt med Black Light.