Gossips sångerska Beth Ditto som blivit sjuk.

Pop-abstinensen fick då istället stillas med en briljant Tove Styrke, som verkligen välte Linné-tältet när hon körde sina alldeles för få låtar. Det är åtta år sedan hon slog igenom i Idol, men ändå känns det bara som hon är startgroparna fortfarande, och som att hon kan gå hur långt som helst. Helt klart en av dagens bästa konserter, tillsammans med brittiska Anne-Marie (ni vet hon som sjunger tillsammans med Clean Bandit på hiten Rockabye) och finska Alma.

Solen strålade över den nyligen HBTQ-certifierade festivalen, en certifiering som kanske mest märktes när alla toaletter halvvägs in under torsdagen fick sina herr- och dam-skyltar utbytta mot det mer könsneutrala “sitta” och “stå”. All personal ska ha utbildats av West Pride, vilket ju är fantastiskt, men kanske glömde man bort artistbokaren eftersom ett av dagens största namn var Atlanta-rapparna Migos.

Migos har ju varit i blåsväder hela våren efter att både ha talat nedsättande om kollegan iLoveMakonnen när denne kom ut som gay (något de efteråt sagt misstolkades och överdrevs), och dessutom vägrat att sitta nära någon av drugorna som Katy Perry hade med sig i Saturday Night Live, när de tillsammans skulle framföra Bon Appetit (något Migos förnekar är sant). Huruvida det stämmer eller inte är kanske svårt att avgöra, men visst syntes det ett helt gäng härligt protesterande regnbågsflaggor i publiken när bandet manglade ut sina hits (och sin minst sagt tveksamma kvinnosyn) på en av första dagens mest besökta spelningar.

Och slutligen så dök då världens störste RnB-sångare jämte Drake upp i Slottsskogen. Det var fullsmockat framför Flamingo-scenen när Frank Ocean klev på klädsamt försenat, men nog var det fler än jag som gick efter en stund, när vi insåg att Oceans introverta och speciella stil kanske inte riktigt fungerar klockrent på en enorm festivalscen? En liten besvikelse.

Idag spelar bland annat Perfume Genius, Sabina Ddumba, MØ, Feist, The XX och Major Lazer.

Vi ses i Slottsskogen!