Arm aber sexy, (fattig, men sexig)brukar Berlins borgmästare Klaus Wowereit beskriva sin stad. Den ekonomiskt bankrutta tyska huvudstaden har ett nöjesliv som dunkar på dygnet runt och i detta ingår en minst sagt skamlös inställning till sex. Så långt från svensk prydhet kan man knappast komma!
Hustlaball arrangeras en gång om året och är en stor hyllning till sex i alla dess former. Stjärnor från porrfilmer visar upp sig och sina färdigheter medan gästerna dansar loss.
Med 80 killar och tjejer på scen, 10 av Europas hetaste gay-DJs, fyra dansgolv och ”bokbord” med porrproducenternas utgåvor liknar det en slags queerpornografins Pride-party.
Huvudsponsorer är en sajt för prostituerade killar och en fetisch-affär och förutom ölmärket Heineken är det sedan främst sexfilm-makare som stöttar evenemanget. Dansgolven presenterades bland annat av stora belgiska gayklubben La Demence liksom fetischinriktade mixade Berlin-klubben KitKatClub och berlinska gayklubben GMF.
Att Hustlaball är populärt går det inte att ta miste på. Så populär var årets fest att man var tvungen att flytta till den stora industribyggnaden Die Münze i centrala Berlin.
För er som blir sugna att parta loss i en orgie så hålls Hustlaball en gång om året, så ni får tåla er till oktober 2010.
QX publicerar stämningsbilder som frilansfotografen Jan Lien tog i helgen.