Torsdagen känns grå och trist just nu, men det går att råda bot på det med lite Aqueerium. Det blir ett härligt stim med musik och dans. Festen öppnas av Grebnelaw och efter tar Lizette över facklan tillsammans med två vogue-dansare. Eller voguing som det heter. IMAA QUEEN kommer och kör dragshow också.

Vad är voguing? Det är en dansstil från 80-talets New York som uppstod i en hbtq-subkultur i Harlem bland rasifierade. Tänk er snygga poser typ som görs till fet musik.

Lizette, vad är det för stämning ni är ute efter på Aqueerium?
– En korsning mellan ”New York-Tunnel Club-1993” och ”Enya-går-på-Berghain”, DJ Killjante spelar 90’s dance första halvan av kvällen, därefter tar DJ-duon S.Cum över med sin voguing-musik.

Om du fortfarande tvivlar på om det är värt att gå dit så HÖR UP. Sara-Lovise Ewerson kommer dit och ställer ut sina kaniner. I skrivande stund är jag fortfarande osäker på om det är riktiga kaniner. Men vet ni vad, jag bryr mig inte. Dessutom kommer hon ha en pop-up shop för sitt klädmärke RABBITO och det kommer finnas en nagel salong(?!). Jag kommer nog skaffa mig ett par långa gröna naglar med en piercing i.

– Något jag redan nu märkt är hur många queera kids som åker land och rike för att komma på denna fest. Jag har sett folk från bl.a. Oslo, Luleå, Göteborg, Tyskland och England som bokat sina resor enbart för att uppleva denna kväll. Det känns så otroligt rörande och fint, säger Lizette Lizette.