En ganska seg vecka på ön är till ända. Det har varit ett evigt babbel om hemlängtan, vaktande och trötthet. En person går spikrakt uppåt medan ”Pridepakten” både faller isär och på listan. Men hey, de är ju i alla fall på QX majomslag!
Här är veckans Robinson-rankning!1. Mattias (11)
Den störste vikttapparen på ön kommer på upploppet! Först vann han pristävlingen (på en millisekund före Julia), och sen immunitetstävlingen. Hans lycka över godisskålarna i det oroligt proffsigt uppbyggda vardagsrummet var väldigt charmig, liksom hans längtan efter sina barn och viljan att de ska vara stolta över honom.2. Fabian (1)
Förlorade maktens boning till Kristove, men ger fortfarande ett bra intryck och håller sig utanför allt tjafs på ett smidigt sätt. Leder paktpossen med Micke, Josefina och Ragnar, men just nu verkar de vara i underläge. Ligger Fabian risigt till då eftersom han är vass i tävlingar?3. Clara (5)
Framstår mer och mer som en av årets mest sansade och vettiga personer. Hon skildras inte som en stor paktare även om hon säkert har koll på läget. Hon är lagom bra i tävlingar och mitt hjärta slog för hennes ledsamma erkännande om att hon kände sig misslyckad i immunitetstävlingen.4. Ragnar (2)
Det är upp och ner med Ragnars humör. Förra veckan var det på topp, denna vecka har det varit lite mer gnäll. Och jag vet att det kan ha med klippningen att göra men varför sa han att det var skönt att tacomys-gänget inte var saknade? Det lät lite drygt.5. Christoffer (9)

Varför röstar folk inte ut Christoffer? Han är en bra kille, men klart största fysiska hotet. Se bara hur han tokledde under immunitetstävlingen. Skulle dock vilja se mer personlighet, lite känslor.6. Priya (3)
Priya började veckan med att ta hål på min illusion om den ljuvliga regnbågspakten. Hon vill ha bort Ragnar och har sin egen pakt efter att Ragnar lämnade järngänget för Fabian. Fortfarande är Priya lite anonym och jag skulle vilja se mer av den glädje och humor hon verkar ha till vardags.7. Josefina (8)
Jag börjar tycka synd om Josefina, särskilt efter hennes tårfyllda längtan efter sin man som är hennes ”allt”. Det känns inte som att hon är ”hemma” hos nån på ön, hon är liksom lite trygg. Oväntat dålig i tävlingar är hon dock. Borde inte poliser vara bättre än så här? Eller har hon skrivbordstjänst till vardags?8. Michael (10)
Det var väldigt fint att se Mickes glädje över att få laga mat på riktigt under tacomyset, men det här med trämyntsletandet som skulle gett honom en fördel var meningslös. Och hur kan man räkna fel på sju mynt och tro att man hade sex? Jag förstår om Fabian tyckte det var lite märkligt.9. Kristove (4)
Det är lite väl präktigt nu va? Kristove känns löjligt förskonad från allt jobbigt på ön och verkar mest sitta och jäsa i Maktens Boning. Snälla nu kan det väl bli maktskifte i boningen?10. Julia (7)
Nej, jag har svårt att känna nåt för Julia. Hon har blivit extremt bortskämd, först maktens boning, och sen tacomyset. Hon paktar, intrigerar och kommer aldrig bra i en enda tävling. Jo, fan hon höll ju på att vinna pristävlingen! Men sen var hon tillbaka på botten (eller hade problem att nå den) i immunitetstävlingen. Och är det bara jag som tycker hon är lite högljudd?11. Jani (14)
Det finlandssvenske mannen i hatt fortsätter att vara jumbo även denna vecka. Det var ju allt annat än snyggt att gå och leta trämynt på stranden trots att alla enats om att de skulle vänta. Och sen ljuga om att han inte hört detta trots att han satt BREDVID!GL. Katarina 
Gränslandet.GL. Cruise 
Gränslandet.GL. Nina (6)
Gränslandet.GL.  Jonas
Gränslandet.