Bengt Braskered, du är mannen bakom detta….
– Ja. Det började med att en god vän till mig hade ett förhållande med en betydligt yngre man. När det tog slut kom jag på mig själv att tänka ”ja det kunde man väl räkna ut”. Jag blev förfärad över mina inskränkta och snäva tankar och bestämde mej för att skriva ett kortfilmsmanus om kärlek med stor åldersskillnad, men som funkar bra. Men det blev inget filmmanus utan det blev en liten 30-talskuplett. Så vi spelade in den i en musikstudio i Uppsala, och när vi hörde resultatet blev vi sugna på att se hur videon skulle kunna se ut.

Brukar du skriva den här typen av melodier?
– Nej, inte alls. Men eftersom det här är den första låt jag skrivit bestämde vi att det skulle bli en kul grej där folk gör sånt som dom aldrig gjort tidigare: Jag debuterar som, och nu tar jag i, kompositör, och min make Hasse som är koreograf och musikalartist, debuterar som filmregisör. Teaterduon Darling Desperados (Ullrika Malmgren och Katta Pålsson) som genom åren gjort mycket teater höll i kameran.

Sen involverade ni ett par kända ansikten, som skådisen Adam Pålsson och Äntligen Hemmas Jimmy Schönning?
– Ja, vi behövde en yngling och tänkte vi ska ha den bäste och den snyggaste. Valet var enkelt: Adam Pålsson. Han tyckte det lät som en lagom sjuk grej och ville vara med. Sen ringde Hasse sina musikalartistkollegor där ibland Jimmy Schönning. Så vi lovade en trevlig inspelningsdag vid vårt sommar hus, mat och vin. Att vi skulle tvinga på dom randig baddräkt, halmhatt och även be dom vara helt naturella sa vi inte förrän vi skulle börja spela in (skrattar).

Är det här startskottet på en musikalisk kuplettkarriär?
– Nej, tanken var att det inte skulle bli mer än en trevlig helg. men när vi såg resultatet och visade för våra närmast sörjande blev dom otroligt förtjusta och sa att denna lilla udda pärla måste fler få se. Så nu visar vi den på QX.

Har ni fler små melodier på gång?
– Ja, det har blivit ett par små låtar med gaytema, och vi planerar att spela in nästa ganska snart. Arbetsnamnet på den är ”Läderchaps och kärleksmums”. Kanske borde jag först skicka den till Christer Björkman, för Melodifestivalen kanske är redo för lite lädersex?

Vad har ni fått för respons på låten Smörgåsen?
– Det roligaste med ”smörgåssången” är att folk blir glada av den och som en av våra duktiga musiker sa: ” låten är så ruggigt banal att den sätter sig som en spik i hjärnan”