För att reda ut allt så ser John till att ordna en middag för alla tre… Pjäsen bygger på en amerikansk förlaga och är översatt och regisserad av Edward af Sillén. I rollerna syns Patrik Hont, Vanna Rosenberg, Christer Fant och Albin Flinkas. QX tog ett par ord med Albin inför premiären.

Beskriv Cockfight i dina ord!
– En verbal och komisk fight på liv och död för rätten slippa bli etiketterad, och att priset för det kan bli högre än man har råd med.

Och varför ska man se den?
– För att den kan få en att se med nya ögon på den kuliss av fördomslöshet som flera av oss i gaycommunityn tar som så självklar. Eller så skiter man i allt som har med budskap att göra och bara njuter av 90 minuters rejält välskriven dramatik. Eller struntar man i det också och fokuserar man på att köpa riktigt gott vin i baren och ser det hela som en ovanligt välregisserad förfest!

Känner du igen dig i manuset?
– Min karaktär har ett batteri av sarkasmer och bitchiga formuleringar att svänga sig med så fort han blir rädd, avslöjad, hungrig, kåt eller vadsomhelst. Det där ytterst opraktiska och osympatiska draget känner jag tyvärr igen hos mig själv.

Hur är det att jobba med Vanna, Christer och Patrik?
– Allra bästa delen med att vara konstnärlig ledare själv för den här scenen är att jag kan uppvakta mina favoritskådespelare att spela med mig. Inga kompromisser, bara de som jag själv ser upp till och tycker är allra bäst!

Och slutligen, vem skulle du vilja se i publiken på premiärkvällen?
– Tror att jag själv skulle ha mycket roligt och stor nytta av att se pjäsen, så jag borde sitta där! Oklart om det går att ordna…

Biljetter till Cockfight.