Hur kom det här samarbetet sig?
– Jag fick höra remix Kilian & Jo hade gjort och tyckte den var riktigt bra. Så vi träffades för en session för ett år sedan och klickade ganska direkt. Jag och Henrik Jonzon har skrivit och de har producerat.

Så nu ska ni fortsätta att jobba ihop?
– Ja, vi åker på klubbturné i november och ska spela i bland annat Berlin, London och Warszawa. Vi har skrivit flera låtar ihop men vet inte om de kommer släppas.

Du har sagt att Suburbia handlar om en person som är en hipsterklyscha och charmig, och att denna person kanske är du själv?
– Haha. Ja, men det är om en sån där riktig södermänniska, en hipsterklyscha som festar loss under vilda nätter i Berlin, någon som alltid är ”rätt”. Men i en djupare mening så handlar den om att man inte ska fasta i ett beteende som man har gemensamt med andra när man träffas i grupp. Att hålla fast vid sitt jag trots att alla gör samma sak.

Är du en popstjärna med sena nätter och mycket fest?
– Nja, jag lever lite som jag vill. Jag är en ung människa som lever som andra unga. Ovanpå det skriver jag musik. Jag försöker inte leva upp till nåt ideal. Mitt liv kommer först och sen får musiken spegla det.

Du släpper en egen Ep i november, hur låter den?
– Den är mer pop med RnB inslag och har mer fokus på min röst. Den är mer tidlös än till exempel Suburbia. Jag jobbar med producenten Hyena och Joel Sjöö som är låtskrivare och vi har jobbat ihop sedan kort efter Idol-tiden.

Kilian & Jo kommer från Berlin och du har varit där en del. Har du nåt favoritställe?
– Det finns många sköna stadsdelar och ställien men främst kommer jag att tänka på alla bra falafel-ställen. Som ung och o-rik är det perfekt för den är både billig och god.