– Nu öppnat ni!
– Ja, i morgon klockan 11.00 och vi har sedan har öppet till slutet av september. Varje dag, med viss reservation för alltför kalla och regniga april-dagar.

– Hur känns det?
– Det är jätteroligt att öppna igen! Vi har återigen investerat i vår kära verksamhet. Vi kommer att expandera med ännu en båtbrygga om några veckor. Båtar kan lägga till vid den och det blir sitt såväl som ståplatser. Dessutom har vi har gjort vårt kök större och har organiserat om vår verksamhet så att våra köbildningar förhoppningsvis blir kortare. Både expansion och kvalitetshöjningar alltså.

– En ny brygga låter spännande.
– Det blir alltså en båtbrygga som kommer att gå längs långsidan av den brygga vi nu har, ungefär 4 meter ut. Den ligger närmre vattenytan så man kan lägga till vid den med sin båt. Så får vi dessutom mer mat och café-platser som ännu ligger närmre vattnet.

– Apropå köket, vad satsar ni på i år?
– Vi har gjort köket större för att bättre klara av logistik och höja kvalitén på maten. Miljöfrågorna har kommit upp på tapeten kraftfullt på vårat företag i år. Vi har gått igenom hela företaget och väljer i år så långt det är möjligt ekologiska och närproducerade varor. Vi har förmånen att vistas i en så vacker miljö och därför måste vi värna om den. Detta är dock en process där vi nu girar åt det hållet. Vi drar vårt lilla strå till stacken för en sundare miljöutveckling.

– Andra planer?
– Vi har fått förlängt öppettillstånd till klockan ett. Det kommer vi att använda de varma sommarnätterna om folk vill stanna kvar. Vi kommer att i juni fortsätta våra lördagsklubbar och ha levande musik varje fredag. Och ambient, chill house och jazz som musikval som spelas av DJs varje fredag och lördag.

– Dina förhoppningar för i år?
– Att solen skiner och att vi lyckas göra våra gäster ännu mer nöjda. Och att folk minns att när solen skiner så kommer alla alltid samtidigt så kom då i god tid de dagarna.

Och så en fråga jag ofta får. Men vad gör ni på vintern?
– Vi inte bara förbereder nästa sommar utan vi tar också chansen att koppla av lite.

– Det hinner ni ju knappast med när det är öppet?
– Nej det är 24/7 oavsett väder.

Arto Winter
Arto Winter


Mälarpaviljongen i GayMap